Yucatan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zwemmen met zeeschildpadden vanuit playa del carmen

Yucatan,
Mexico


Na 10 dagen rondrijden door Mexico (yucatan) hadden we nog een week verlenging aan het strand van Playa del carmen. In ons hotel zat ook een klein reisbureautje waar ze diverse tours konden regelen. Wij besloten hier een tour te boeken naar Akumal om te zwemmen met zeeschildpadden en aansluitend te snorkelen in een cenote. [url=" http://www.playadelcarmentours.com" target="_blank"] (Zie heir de website van de tour organisatie)[/url]

We werden netjes op het afgesproken tijdstip bij ons hotel opgehaald en nadat we nog 4 andere mensen opgehaald hadden reden we in een half uurtje naar het strand van Akumal [url="http://www.ceakumal.org/" target="_blank"] (zie website)[/url]. Na een korte introductie video ga je met de hele groep het water in op zoek naar schildpadden. Je zwemt door een gebied met veel gras op de bodem en iets verder van het strand prachtige koraal riffen. We zagen dan ook erg veel prachtige vissen, roggen en na een tijdje schildpadden!

Ongelofelijk wat een schitterende ervaring het is om met deze dieren te mogen zwemmen. Misschien wel de meeste elegante dieren die ik ooit gezien heb in het wild. Prachtig hoe ze zich voortbewegen en hoe ze af en toe een hapje lucht halen aan het oppervlak. Dit is verreweg de mooiste excursie die ik ooit gemaakt heb. In totaal zagen we 5 verschillende schildpadden variërend van klein tot heel groot.

Nadat we ongeveer anderhalf uur gezwommen hadden (advies hou je tshirt aan want je verbrand levend) reden we in 10 minuten naar een cenote park. Hier mochten snorkelen in ondergrondse meertjes die werkelijk kraak helder water hadden! Op sommige plaatsen kon je tot 100 meter ver kijken! Het was ook mogelijk om ondergrond van de ééne naar de andere grot te duiken maar dat mocht alleen als je een duik brevet had. Maar voor mensen die dit hebben zeker een aanrader!

Al met al een geweldige dag en absoluut het hoogtepunt van onze Mexico reis.

Mocht je zelf over een huurauto beschikken dan kan je ook makkelijk zelf naar het strand van Akumal rijden en daar spullen huren om te snorkelen.