Mexico sluit mayaruïnes image
Happynessie

Mexico sluit mayaruïnes

Geen plek in Mexico lijkt meer veilig te zijn voor de gevreesde varkensgriep. Dinsdag werd bekend gemaakt dat alle archeologische sites worden gesloten.

Dit is een ingrijpende maatregel omdat de meeste toeristische trekpleisters zich bevinden op het schiereiland Yucatan, ver van de gebieden waar de griep getroffen is. Mexico kent veel prachtige bezienswaardigheden. Mayanstad met de eeuwenoude piramide Kukulcán en de piramides van Teotihuacan zijn een paar van de grootste toeristische plekken. Beiden stonden in de lijst van de zeven wereldwonderen.

Virtuele bezoeken
De Nationale Raad voor Cultuur en Kunst en het Nationaal Instituut Archeologie en Geschiedenis biedt het publiek een website aan waar zij de mogelijkheid krijgen de archeologische sites virtueel te bezoeken. Voorlopig zijn de ruïnes niet van dichtbij te bewonderen.

Aantal slachtoffers neemt toe
De afgelopen dagen is het aantal doden die aan de gevolgen van deze ziekte zijn overleden, gestegen. Op 28 april werden er in Mexico officieel 159 sterfgevallen bekend gemaakt waarvan bij zeven gevallen het honderd procent zeker is dat zij aan de gevolgen van de varkensgriep zijn overleden. In dit land zijn ongeveer zestienhonderd mensen besmet met het virus.
Het aantal besmettingen in andere landen is ook toegenomen. De Verenigde Staten telt 64 besmettingen en vandaag is bekend gemaakt dat een jongetje van twee jaar aan het virus is overleden. In Canada zijn momenteel zes gevallen van besmetting bekend. In de staat Californië zijn twee verdachte gevallen die mogelijk aan de griep zijn overleden.

Maatregelen
Rondlopen met mondkapjes op is niet genoeg. Plekken waar veel mensen bij elkaar komen zoals scholen, restaurants en bedrijven, zijn uit voorzorg gesloten. Ondanks alle waarschuwingen en de negatieve reisadviezen wordt Mexico nog steeds door veel toeristen bezocht. Alleen in de landen Cuba en Argentinië is het officieel verboden rechtstreeks te reizen naar Mexico.

Foto door Hela.reisreporter.nl