Mexico getroffen door aardbeving image
Happynessie

Mexico getroffen door aardbeving

Midden Mexico is maandag getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 6.0 op de schaal van Richter. De minister van Volksgezondheid gaf op hetzelfde moment net een persconferentie over de varkensgriep.

Volgens de Amerikaanse Geologische Dienst lag het epicentrum (het middelpunt van de aardbeving) in de stad Chilpancingo, ongeveer 210 kilometer ten zuidwesten van Mexico-stad. Doordat het epicentrum vijftig kilometer onder het aardoppervlak lag, was de beving zelfs in de steden Acapulco (op tachtig kilometer afstand) en in Mexico-stad voelbaar. Over het aantal slachtoffers is nog niets bekend.

Slechte tijden
Mexico lijkt de afgelopen dagen slachtoffer te zijn van een reeks nare gebeurtenissen. De afgelopen dagen zijn er bij tientallen mensen de varkensgriep geconstateerd. Ruim honderd mensen zijn overleden als gevolg van deze ziekte. Niet alleen in Mexico, maar ook in Canada, de Verenigde Staten, Nieuws-Zeeland, Groot-Brittannië en Spanje zijn er mensen getroffen door deze ziekte. De verwachting is dat het dodental verder zal oplopen.

Foto door Jetty van der Graaf