Jamaica bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Jamaica is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Jamaica zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Jamaica, kun je zien waar je het best in Jamaica naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Jamaica als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Nationale Park Blue Mountains

In dit park leven ontelbaar veel zeldzame planten en dieren en door al de afgelegen, ongerepte baaien en strandjes kun je mooi het massatoerisme ontvluchten. Om alles te ontdekken is het verstandig een gids mee te nemen op je tocht.

Treasure Beach

Treasure Beach bestaat uit vier baaien: Calabash Bay, Great Pedro Bay, Frenchman's Bay en Billy's Bay. Hier vind je weinig grote hotels of resorts en het is er nog redelijk rustig. Neem wat te drinken bij Pelican’s Bar, een bar gebouwd op palen in de zee.

Dunn’s River Falls

Een populaire bestemming onder toeristen, maar met een reden. Bij deze spectaculaire waterval stort het water van 55 meter hoogte naar beneden om vervolgens in de zee te stromen. De watervallen vormen een soort natuurlijke traptreden en daarom kan je als toerist de watervallen makkelijk beklimmen.

Great Morass

Aan de monding van de Black River, ligt een prachtig natuurgebied genaamd Great Morass. Dit moeras heeft een grote populatie krokodillen en je hebt een goede kans om er een te spotten. Het is leuk om een boottocht te boeken of zelf een boot te huren om zo de bijzondere flora en fauna van het gebied te bewonderen.

Nine mile

Hoog in de bergen ligt dit kleine dorpje waar Bob Marley is geboren en opgegroeid. Zijn geboortehuis staat er nog en je kan ook zijn mausoleum bezoeken.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Jamaica voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Jamaica