Honduras bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Honduras is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Honduras zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Honduras, kun je zien waar je het best in Honduras naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Honduras als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Ruinas de Copán

Vlak bij de grens met Guatamala ligt de plaats waar vroeger een belangrijke Maya-beschaving was. In de stad Copán woonden ongeveer 20.000 mensen. Hiermee is het niet echt een grote stad, maar het is wel heel goed bewaard gebleven en daarmee een belangrijke archeologische vindplaats. In het gebied vind je een hiërogliefentrap met maar liefst 2000 hiërogliefen op 72 treden. Het is het langste beeldverhaal van Amerika.
 

Pulhapanzák watervallen

De watervallen van Pulhapanzák liggen in een natuurpark met meerdere vallen. Het hoogtepunt is waar de rivier Rio Lindo ongeveer veertig meter naar beneden stort. In het park dat je overigens alleen in weekenden en vakanties kunt bezoeken, kun je op verschillende plekken zwemmen.
 

Cuevas de Taulabé

De grotten van Taulabé liggen twintig kilometer ten zuiden van Lago de Yojoa, het grootste natuurlijke meer van Honduras. De eerste vierhonderd meter kun je makkelijk bereiken via gemaakte trappen en aangebrachte lichten. Daarna wordt het wat lastiger en het einde van de grotten is zelfs nog nooit bereikt. Aangeraden wordt om een eigen zaklamp mee te nemen.
 

Baai-eilanden

Ongeveer vijftig kilometer voor de noordkust van Honduras liggen drie tropische eilanden: Roatán, Guanaja en Utila. Hier is het uitstekend vertoeven op de stranden en ideaal om te snorkelen en te duiken. Utila is de goedkoopste van de drie en het rustigst, omdat ze de minste voorzieningen heeft.
 

Basilica de Suyapa

Boven op een heuvel in één van de armste wijken van Suyapa staat een enorme basiliek in koloniale stijl. Het moest de grootste kathedraal van Centraal-Amerika worden, maar mede daardoor is de bouw nog steeds niet afgerond. Het Mariabeeldje van de beschermheilige Suyapa staat meestal in een kleine kerk achter de basiliek, maar op 3 februari, als duizenden pelgrims naar Suyapa komen, wordt het naar de kathedraal zelf gebracht.
 

Río Plátano

Het natuurreservaat staat ook wel bekend als de Miskito-kust van Honduras, ongeveer 2000 miskito’s (een indianenstam) wonen in dit gebied. Het is een van de weinige restanten van onaangetast tropisch regenwoud in Midden-Amerika. Het reservaat is onderverdeeld in een beschermde zone, een productiezone en een bufferzone die voor commercieel en agricultureel gebruik is.
 

Koloniale stad

Het bergdorpje Gracias is een van de best bewaarde geheimen van Honduras. In het dorpje dat bereikbaar is vanaf Copán vind je verschillende kolonialen gebouwen en een prachtig berglandschap
 

Parque Nacional Celaque

In het nationale park Celaque vind je de hoogste berg van Honduras. In de park vind je tevens een bijzonder bos op het hoge bergplateau. Je kunt een tocht naar boven maken, hier doe je ongeveer vijf uur over waarbij het eerste deel het zwaarste is. Onderweg kun je tot rust komen in een kamp.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Honduras voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Honduras