Haïti bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Haïti is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Haïti zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Haïti, kun je zien waar je het best in Haïti naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Haïti als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Citadelle Laferrière

De Citadelle Laferrière is een van de indrukwekkendste burchten in het Caribisch gebied. Je komt er bijna gegarandeerd geen andere toeristen tegen en lijkt er tweehonderd jaar terug te gaan in de tijd. Het fort werd gebouwd door Henri Christophe, na de overwinning op de Fransen. In die tijd lag hier de belangrijkste haven van Haïti. Toen de burcht klaar was, bood het in tijden van nood plaats aan tienduizenden manschappen.

Bassins Bleu watervallen

De Bassins Bleu zijn drie kobaltblauwe poelen, verbonden door spectaculaire watervallen. Door de mineralen in het water krijgen deze watervallen een aparte kleur. Volgens de legende leven er waternimfen in de grotten, die zonnen op een rots in Palm Lake. Maar ze verdwijnen als ze de voetstappen van mensen horen…

Marché de Fer

Deze markt dankt haar naam aan het vele ijzer dat verwerkt is in het gebouw. Alles wat men zich kan voorstellen op het gebied van huishoudartikelen wordt in deze enorme

hal, die stamt uit 1889, aangeboden.

Étang Saumâtre

Dit is het grootste meer van Haïti. Hier spot je meer dan honderd soorten watervogels, flamingo’s en Amerikaanse krokodillen. Het westelijke deel van het meer is licht zout, het oostelijke deel is zoet. Het meer is diepblauw gekleurd, en wordt omgeven door grasland en cactussen.

Cap-Haïtien

In 1492 werd dit gebied ontdekt door Columbus. Je ziet er weelderige bergen waar je prachtige wandelingen door kunt maken. Maar ook het uitzicht vanaf het strand mag je niet missen. Een belangrijke bezienswaardigheid in de omgeving van Cap-Haïtien is de ruïne van het Paleis Sans Souci. Het paleis van Versailles in Frankrijk heeft als voorbeeld gediend.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Haïti voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Haïti