Haïti Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Orkaan Hanna teistert Haïti

Gepubliceerd: 05 sep 2008
0

Nauwelijks na storm Gustav heeft orkaan Hanna het Caribisch gebied bereikt. Vooral Haïti heeft het maandag en dinsdag zwaar te verduren gehad. Inmiddels is het dodental opgelopen tot 136 mensen.

Bewoners verliezen alles
In de stad Gonaïves heeft de orkaan genadeloos toegeslagen. Dagenlang stond de stad onder water en de 250 duizend bewoners zijn op zoek naar eten en drinken nu het water gezakt is. In 2004 is Gonaïves ook al getroffen door een orkaan. Hierbij kwamen door modderstromen tweeduizend mensen om het leven. Haïti behoort tot de armste landen ter wereld en veel bewoners zijn dan ook alles kwijtgeraakt wat ze bezaten.
Autoriteiten doen al het mogelijke om voedsel en andere hulpgoederen naar de Haïtianen te brengen maar ze beschikken over te weinig middelen en worden gehinderd door het water.
Het natuurgeweld is voorlopig nog niet voorbij, de volgende orkaan Ike is al in aantocht.

Negatief reisadvies
Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een negatief reisadvies. Niet-essentiële reizen worden ontraden. Er geld al langer een negatief reisadvies voor Haïti vanwege de overvallen, ontvoeringen en moorden die er plaatsvinden.


Foto: Schaduw gevonden, Haïti door Hans_v_d.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Haïti artikelen
Reisnieuws
Door: Emily Gohres
Zika-virus breidt uit. Wel of niet naar Latijns-Amerika

29 jan 2016, Het is je waarschijnlijk niet ontgaan; Zuid- en Midden-Amerika kampt met een epidemie van het zika-virus. Wij vertellen je wat je moet weten als je van plan was naar deze werelddelen te reizen.

0
Reisnieuws
Door: Emily Gohres
Vies en gevaarlijk: dit zijn de 10 slechtste vliegvelden ter wereld

05 dec 2015, Er zijn vliegvelden waar je het liefst met een grote boog omheen vliegt. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Met hulp van een enquête die SleepingInAirports ieder jaar houdt onder reizigers, is de volgende top-tien van slechtste vliegvelden opges...

0
Interview
'Op deze geheime locatie heerst het perfecte mañana gevoel’

25 okt 2015, Reizen zit bij acteur en presentator Sebastiaan Labrie (1970) in het bloed, getuige zijn omzwervingen voor onder andere 3 op reis, RTL Dakar 2011 en, meest recentelijk De Panamericana Road Trip. Wij vroegen hem naar zijn reisfavorieten.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.