Antigua

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Beklim vulkaan Acatanango

Antigua,
Guatemala


Vulkaan [url="http://en.wikipedia.org/wiki/Acatenango" target="_blank"]Acatenango [/url] is een van de drie Vulkanen die het stadje Antigua omringt. Hoewel een dagtrip naar de nog actieve vulkaan Pacaya een schitterende is, is het zeker een aanrader om de Acatenango te beklimmen.

De vulkaan is 3976m hoog. Je kunt slapen in de krater. Hiervoor moet je wat bagage meenemen en doe je iets langer over de tocht. De klim duurt ongeveer 8 uur. Je ziet de tijdens de wandeling de 4 soorten vegetatie waardoor je loopt. Zo begin je in een vruchtbaar gebied, vervolgens loop je via de jungle richting een naaldbomen gebied, en bovenaan de vulkaan is het helemaal kaal.

Vanaf de vulkaan heb je een gigantisch mooi uitzicht. Je kijkt over het wolkendek naar de andere vulkanen die kilometers verder liggen. Je hebt direct uitzicht op vulkaan Fuego, een actieve vulkaan die regelmatig erupties heeft. Het slapen in een krater op zo'n hoogte is erg indrukwekkend, alhoewel je geen oog dicht doet vanwege de ijle lucht. Tijdens de zonsopkomst geniet je van een schitterend uitzicht over het wolkendek, een heel andere wereld.

[url="http://www.guatemalavolcano.com/" target="_blank"]OX [/url]is de organisatie die deze tours mogelijk maakt. Het is echt heel indrukwekkend en niet gevaarlijk want OX heeft professionele uitrusting en goede professionele gidsen.