Guadeloupe bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Guadeloupe is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Guadeloupe zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Guadeloupe, kun je zien waar je het best in Guadeloupe naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Guadeloupe als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Vulkaan La Soufrière

Een permanent pruttelende vulkaan op de achtergrond van de regenwouden op Basse Terre. Om de vulkaan ‘de oude dame’ liggen allerlei maanlandschappen, waar je uitstekend kunt wandelen. De actieve vulkaan heeft tot op heden nog geen schade aangericht aan het eiland. Een klimpartij naar deze vulkaan is een zware tocht, de wandeling naar de zwavelbronnen Savane à Mulets is lichter verteerbaar.

Basseterre

In de hoofdstad van Guadeloupe kun je veel koloniale gebouwen zien, vooral in Carmel, het oude gedeelte van de stad. Het drukke handelsgebied ligt in de stadswijk Saint-François, het noorden van de stad en de haven. Het historische Fort St.-Charles ligt in het zuiden van Basseterre. Het circus van de stad lijkt een kleine kopie van het Picadilly circus in Londen.

Pointe des Châteaux

Een rotsformatie op Grand-Terre die veel op een reeks kastelen lijkt. Het uitzicht vanaf deze rotsformatie is volgens de lokale bevolking 'fantastique'! Het schiereiland is een ruig stukje Guadeloupe met een net zo wilde branding.

Pointe-à-Pitre

Een van de meest levendige steden op Grand-Terre, het meest toeristische eiland. De stad is vernoemd naar een populaire Nederlandse koopman, vandaar de naam ‘de punt van Pieter’. Inwoners doen hun boodschappen op de kleurrijke markt in de oude haven La Darse, waar Pieter ooit werkte. De stad is het handelscentrum van het eiland, alle import en export vindt plaats in deze haven, ook de cruiseschepen komen hier binnen. Place de la Victoire vormt het hart van het centrum, een plein waar veel terrasjes of barretjes voor de nodige ontspanning zorgen.

Regenwoud

Op het eiland Basse Terre, dat kleiner is dan de provincie Utrecht, komt de uitspraak van de indianen tot zijn recht: 'het eiland van het mooie water'. Beekjes, watervallen en rivieren doorkruisen het regenwoud in het nationale park, Parc Naturel de Guadeloupe, dat een groot deel van het eiland beslaat.

Les Saintes

Een van de groepjes eilanden rondom Guadeloupe. Bijzondere zijn hier de rotsen die uit het water omhoog steken. Van de acht eilandjes zijn er maar twee bewoond: Terre-de-Haut en Ilet-à-Cabrit. Les Saintes, de Allerheiligen, heeft zijn naam gekregen omdat Columbus hier Allerheiligen moet hebben gevierd tijdens een van zijn ontdekkingsreizen. Je kunt heel goed snorkelen en duiken rondom deze eilanden.

Route de la Traversée

Deze weg op Basse Terre voert je langs baaien, stranden en visserdorpjes en door het ruige binnenland. De route start aan de oostkust en loopt via het Nationale Park, Parc Naturel de Guadeloupe, door het binnenland naar de eindbestemming, de westkust.

Carbet-watervallen

Drie watervallen op Basse Terre. De meest indrukwekkende stort vanaf maar liefst honderd meter hoogte naar beneden. Het schijnt dat ontdekkingsreiziger Columbus deze waterval al vanaf zijn schip kon zien.

Trois-Rivières

Een archeologisch park vlakbij de Carbet watervallen. In dit park zijn nog een aantal wandschilderingen van de Carib indianen terug te vinden. Vanaf de haven kun je hier de Saintes eilanden zien.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Guadeloupe voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Guadeloupe