El Salvador bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar El Salvador is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden El Salvador zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights El Salvador, kun je zien waar je het best in El Salvador naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van El Salvador als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Montecristo Cloud Forest

Het klinkt als een sprookje en ziet er ook nog eens zo uit: het Montecristo Cloud Forest ligt op 2400 meter in een zeer vochtig gebied (100 procent luchtvochtigheid), waardoor er een geheimzinnige damp rond de boomtoppen hangt. Maak gebruik van de unieke kans de zeldzame spinaap, poema’s, toekans en gestreepte uilen tussen het dikke gebladerte te onderscheiden.

Santa Ana

Santa Ana is een stad met culturele bezienswaardigheden, zoals gotische architectuur en het Nationaal Theater. Het bruist er door de goede restaurantjes en levendige barretjes.

Lago de Coatepeque

Het meer van Coatepeque, dat haar naam ontleent aan inheems-Mexicaanse immigranten, ligt in de krater van een reusachtige vulkaan. Het meer wordt omgeven door groene heuvels en is een populaire weekendbestemming voor de elite in El Salvador, die er mooie villa’s hebben. Toch is het er nog relatief rustig en kun je er in stilte genieten van dit bijzondere natuurverschijnsel.

De vulkanen

El Salvador is een groot aantal vulkanen rijk. Het Parque Nacional los Volcanos alleen al kent er drie: Cerro Verde, Izalco en Santa Ana. De laatste twee kun je afzonderlijk in een dag beklimmen en bieden spectaculaire uitzichten. Ook vulkaan San Salvador, met twee pieken, is een beklimming waard.

Strand Los Cóbanos

Een van de mooiste stranden van El Salvador is het strand Los Cobanos. Smalle inhammen en baaien maken het strand tevens zeer geschikt voor duiken of snorkelen. Je ziet er de overblijfselen van een groot koraalrif, dat lang geleden in stukken brak door een vulkaanuitbarsting.

Ruinas de Tazumal

Wie dacht dat Maya-tempels alleen in Mexico te zien zijn, zit ernaast. De Tazumel Ruine is een oeroude schat in Chalchuapa die duidelijk ooit diende als een soort crematorium van de Maya. Tazumal betekent namelijk ‘Piramide waar de slachtoffers verbrand werden’. Dit betroffen slachtoffers van offerceremonieën, waar de Maya’s bekend om staan. De ruïne beslaat een gebied van tien vierkante kilometer. Een van de hoogtepunten is een levensgroot beeld van Xipo-totec, de god van vruchtbaarheid en oorlog. De schubben waar hij mee bedekt is zouden stukjes huid van de geofferde slachtoffers zijn. Vriendelijk volkje!

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van El Salvador voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over El Salvador