Dominicaanse Republiek bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Dominicaanse Republiek is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Dominicaanse Republiek zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Dominicaanse Republiek, kun je zien waar je het best in Dominicaanse Republiek naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Dominicaanse Republiek als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Santo Domingo

Deze hoofdstad van de Dominicaanse Republiek was de eerste Spaanse nederzetting in Latijns-Amerika, daarom vind je hier nog de oudste overblijfselen uit de koloniale tijd. In de zona Colonial staan oude kerken en een klooster uit het begin van de veertiende eeuw. Naast de rijke geschiedenis is het een zeer bruisende stad met een wild nachtleven; het is een stad die nooit slaapt. Op cultureel gebied kan de gemiddelde toerist zijn weg wel vinden: er zijn bioscopen, musea, theaters, excursies, winkelen, barretjes en restaurants. Er komt helaas wel criminaliteit voor.

Puerto Plata

De stad is gelegen aan zee en er waait daardoor altijd een lekker briesje. Ben je in voor zonnen, zwemmen, duiken, surfen en golfen, dan zit je in Puerto Plata op de juiste plek. Daarnaast heb je ook het Amber Museum, de rumdistilleerderij, het San Felipe Fort en de Isabel de Torresberg waarvandaan het uitzicht fenomenaal schijnt te zijn.

Samaná

Samaná is een schiereiland aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek, waar weinig grote resorts te vinden zijn. In de baai bij Samaná kan je walvissen spotten en vlakbij vind je ook het nationale park Los Haitises. Dit park bestaat uit heuvels met op de toppen kalksteenwoud, magrovebossen en indrukwekkende grotten.

Grí-Grí

Een prachtige lagune aan de noordkust die omringd wordt door mangroves. Er zijn leuke boottochten te maken die ook langs de Cueva de la Golondrina gaat, een bijzondere grot met stalactieten en stalagmieten. In de vroege ochtend kan je goed vogels spotten door een wandeling te maken.

De watervallen van Damajagua

Bij het bezoekerscentrum van deze watervallen van Damajagua kan je kiezen uit een verkenningstocht van 7, 12 of 27 watervallen. Je krijgt een helm op en een zwemvest om en je gaat vervolgens met een gids van waterval naar waterval.

Parque Nacional del Este

Het schitterende nationale park del Este ligt in het zuidoosten van de Dominicaanse Republiek. Het park ligt aan zee en er zijn veel mooie stranden te vinden waar je goed kan duiken en snorkelen. Ook zijn er wel 114 vogelsoorten te spotten.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Dominicaanse Republiek voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Dominicaanse Republiek