Dominicaanse Republiek Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Orkaan: 'U moet bang zijn!'

Gepubliceerd: 01 sep 2008
0

Ruim een miljoen mensen trokken afgelopen weekend weg uit de staat Louisiana naar het veiligere noorden. Ze zijn op de vlucht voor monsterorkaan Gustav, die tot nu toe al ruim 80 mensen het leven kostte. Burgemeester Ray Nagin van New Orleans kondigde de verplichte evacuatie van de hele stad af. Nagin noemde Gustav 'de moeder van alle stormen'. "U moet bang zijn."

Kracht neemt mogelijk toe
Gustav is al over Cuba en het Caribisch gebied heen getrokken. In Cuba zijn veel wegen weggespoeld en talloze huizen staan onder water. Er zijn daar geen dodelijke slachtoffers gemeld. Boven de Golf van Mexico is Gustav iets in kracht afgenomen, maar verwacht wordt dat hij aan land weer toeneemt.

Verplichte evacuatie
New Orleans doet er alles aan om de ramp van drie jaar geleden te voorkomen. Tijdens de storm Katrina vielen toen 1600 doden. Hoewel al veel mensen de stad vrijwillig hebben verlaten, is niet iedereen dat van plan. Na Katrina braken massale plunderingen uit, die door het leger moesten worden gestopt. Sommige bewoners weigeren daarom te vertrekken, ook al heeft de burgemeester aangegeven dat iedereen die niet vrijwillig vertrekt wordt gearresteerd. De wapenhandel vaart er wel bij. Een wapenverkoper zag zijn omzet de afgelopen dagen zelfs verdubbelen.

Advies voor reizigers
Reizigers wordt geadviseerd om New Orleans, Biloxi en Gulfport gedurende zes maanden te vermijden. Dit omdat verwacht wordt dat veel steden volledig plat liggen, gebouwen zijn vernield en het gebied is afgesneden van de buitenwereld. Mogelijk is er geen drinkwater of elektriciteit. Alle dakloze mensen verblijven momenteel in de wijde omgeving van het rampgebied. Daardoor zal het de eerste maanden voor reizigers moeilijk zijn een slaapplaats te vinden in de staten Mississippi en Alabama en steden in de omgeving zoals Houston.


Foto 'storm op komst' door Reisreporter Juliette1974
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Dominicaanse Republiek artikelen
Reisnieuws
Door: Emily Gohres
Zika-virus breidt uit. Wel of niet naar Latijns-Amerika

29 jan 2016, Het is je waarschijnlijk niet ontgaan; Zuid- en Midden-Amerika kampt met een epidemie van het zika-virus. Wij vertellen je wat je moet weten als je van plan was naar deze werelddelen te reizen.

0
Reportage
Dominicaanse Republiek buiten de gebaande paden

28 sep 2015, Op het schiereiland Samaná geniet je van de heerlijke zandstranden van de Dominicaanse Republiek, maar dan zonder reusachtige all-in resorts.

0
Reportage
Top-4 onderzeese migraties

04 aug 2015, Voor veel dieren die in het water leven geldt: move as millions, survive as one. Je kunt in de zeeën en rivieren op onze aarde dan ook net zulke spectaculaire migraties bewonderen als op het vasteland. Onze favoriete vier.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.