Camagüey

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Camagüey image

Mis het niet: Camaguey!!!

Camagüey
Cuba
Pkbergen

Mis het niet: Camaguey!!!

Na Trinidad zijn we naar Camaguey gegaan. Onderweg is het straatbeeld zeer bijzonder. Op de snelweg rijden fietsen, vrachtwagens (oud), auto's (oud!), paard en wagen en trekkers (zeer oud!!). In Camaguey hebben we met de hele groep op fietstaxi's de stad verkend. Met een groep meiden hebben we ons ook zo naar een restaurant laten rijden en 's nachts terug naar het hotel. Super leuk en die mannen verdienen er voor hun doen prima mee (maandsalaris bedraagt hier ongeveer 9 euro en die dag verdienden ze aan ons ongeveer hetzelfde).
Camaguey is wat mij betreft de beste plaats in Cuba. Heel sfeervol, gezellig en niet te groot.

Soms eten we met de hele groep, maar we trekken er met een aantal meiden ook zelf op uit. Dan kom je op de meest mooie plekjes voor zo weinig geld. Niet te begrijpen eigenlijk. Bijvoorbeeld lekkere uiensoep met een vers sapje voor 2 euro.

We zijn in Bayamo geweest tussen de Cubanen die daar nu eens een keer niet psst psst tegen alle vrouwen roepen. Op zijn tijd ook wel een verademing. Hoe meer we naar het oosten rijden, hoe meer propaganda langs de weg voor Fidel. Richting het oosten wordt het allemaal wel armer qua bevolking. Onderweg zien we veel plantages van vooral suikerriet als basis voor de rum.