Cuba Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Bestemming met deadline

Gepubliceerd: 06 jul 2007
1

Hoe vaak zeggen we niet: '‘Daar wil ik ook op een dag naartoe'’. Dat we het tijdstip maar vooruit blijven schuiven lijkt niet zo erg. Maar sommige droombestemmingen laten niet eeuwig op zich wachten.

Bestemmingen als Cuba, Tibet en Patagonië staan aan de rand van grote veranderingen. In Patagonië smelten de ijskappen van de immense gletsjers door opwarming van de aarde. In Tibet, thuis van de Dalai Lama, wordt de komende jaren meer welvaart en een vloedgolf aan Chinese toeristen verwacht. En Cuba, land van sigaren en salsa, begint aan een post-Castro tijdperk waarbij het tijdloze karakter snel verloren zal gaan. Er hangt een deadline aan sommige bestemmingen, en daarom wil Summum Reizen hier de aandacht op richten.


Voor Patagonië is de beste reistijd oktober tot maart. Als je naar Tibet wilt, zijn de beste maanden hiervoor juli, september en oktober. Cuba is het hele jaar door gunstig.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Cuba artikelen
Reisnieuws
Hoeveel van deze paspoortstempels ken jij?

25 nov 2016, Door de douane gaan is vaak een heel gedoe. Maar van die nieuwe paspoortstempel beur je weer helemaal op. Dit zijn de meest bijzondere die wij vonden. Welke ken jij?

0
Bizar
Dit zijn de raarste bijgeloven ter wereld

15 nov 2016, Loop nooit onder een ladder door, vermijd zwarte katten en pas op dat je geen spiegel breekt. Het zijn allemaal bijgeloven die voor ongeluk zouden kunnen zorgen, die wij heel vanzelfsprekend vinden. Op andere plekken in de wereld zijn ze wat minde...

1
Reisnieuws
Deze reiservaringen moet je meemaken voordat ze weg zijn

18 aug 2016, Een ding is zeker, het leven staat nooit stil. Alles lijkt mogelijk! Als reiziger moet je alle kansen grijpen en in het moment leven. De volgende 10 reiservaringen en activiteiten kun je echt niet missen, nog even en ze zijn er niet meer.

2

Reacties van bezoekers Reageer

Robinson

Door: Robinson • Geplaatst op

Graag wil ik even reageren op het berichtje van Laura Koedam. Zij schrijft dat het hele jaar door een gusnstige reistijd is voor Cuba. Dit is zeker niet het geval. De beste reistijd ligt tussen eind oktober en eind april. Dan ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 27 graden. In de loop van mei stijgt de temperatuur, valt er meer regen, en is er is de luchtvochtigheid erg hoor. Dus geen aangenaam weer om leuke dingen te doen. De temperatuur kan oplopen tot ver boven de 30 graden. Dan is er het orkaan seizoen. Normaal staken de eerste orkanen begin september de kop op. In 2006 begon het orkaanseizoen half augustus en loopt tot de tweede helf van oktober. Geen gusstige tijd om naar Cuba te gaan. Over de veranderingen die er na het Castro-tijdperk kunnen ontstaan tast een ieder nog in het duister. Wie nog een ongerept en 'tijdloze' Cuba wil zien moet NU heen gaan.
Robinson (Rinus Vrijdag)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.