Noord Costa Rica

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Arenal meer

Noord Costa Rica,
Costa Rica


Lake Arenal is een kunstmatig aangelegd meer in Costa Rica, gelegen in de noordelijke hooglanden van het land. Het meer werd uitgebreid tot zijn huidige omvang als een onderdeel van een hydro-elektrische project. Dat een kunstmatig meer geen lelijke 'badkuip' hoeft te zijn, bewijst deze foto wel.
Naast de waterkracht wordt hier ook de wind als energiebron ingezet (op de berg bovenin de foto zijn heel klein de windmolens te zien).

Costa Rica heeft de intentie om als eerste land helemaal energieneutraal te zijn. Daarvoor worden nog steeds diverse projecten opgestart. Zowel zon, wind als water spelen daarin een rol.

Momenteel bouwt Costa Rica de grootste waterkrachtcentrale van het land op de rivier Reventazón, vlakbij de stad Siquirres bij de Atlantische kust. De centrale krijgt een capaciteit van 306,5 megawatt en kost ruim 832 miljoen euro.

mijn tip: gebruik de open haard in huis niet meer. Alle warmte vliegt door de schoorsteen je huis uit. Gebruik de schoorsteen bijvoorbeeld voor een speksteen kachel. Het rendement is vele malen hoger.

svp foto even vergroten voor het beste beeld.