Noord Costa Rica

José, José, José, José !!!!!

A.Verleg was hier op 2000-07-05 Gepost op: 2010-09-05 6 reacties.
Je hebt per slot van rekening niet voor niets een 4x4 auto gehuurd. Je wil in dit land op moeilijk begaanbare plekken komen of in ieder geval niet het risico lopen vast te komen zitten, dus daarom die 4x4. Daar gaan we dan, op weg naar de grens met Nicaragua, naar de "Laguna del Lagarto Lodge" (zie tips) We wisten dat het laatste stuk van de weg moeilijk zou kunnen zijn, maar met de duisternis en de vele regen er bij kreeg de rit iets extra's. Normaal moet het met een normale auto ook kunnen. Vooraf dus even bellen. We misten de ingang, we kwamen bijna vast zitten in de zware kleffe rode klei, we moesten 3 keer starten om een rode heuvel op te komen, wat kan er nog meer bij.
Eindelijk de poort gevonden, groot licht op dan zien we meer. Doe jij even de poort open, "lief". "Lief" stapt uit, doet de poort open en ik rij, blijkt later, een dam op , met links en rechts water. We zijn er, heerlijk. `s Morgens worden we verrast door een prachtig uitzicht, heel veel vogels en een prefect ontbijt. Die middag gaan we met een grote op kano de lagunes op, het is oorverdovend stil, alleen wat vogels, het water is als een spiegel, alleen onze peddels verbreken dit beeld, geweldig.
Als het die avond donker is komt de hoofd bewaker naar ons toe met de vraag of we José willen zien. We kijken elkaar aan en stemmen toe. Even later staat de bewaker naast ons met een zak vol kippennekken en poten. Wij fronsen de wenkbrauwen. We lopen de dam op en hij roep: José, José, José, José en gooit wat poten in het water. Even later komt José met grof geweld de dijk op stuiven, het is een grote oude kaaiman. We kijken, met het schijnsel van een zaklamp, over het water en overal glinsteren oogjes in het water. Nadat de zak leeg is en we José nog een paar keer de dam op hebben zien stuiven, besluiten we toch maar een biertje te gaan drinken.
We realiseren ons dat we die middag tussen de kaaimannen hebben gepeddeld en dat "lief" de avond ervoor, die van de aankomst, op die dam had gestaan om de poort te openen, met die kaaimannen om haar heen.
Het werden toch wel een paar biertjes meer, proost.
0
6
Alle blogs van A.Verleg
 

6 reactie(s) bij "José, José, José, José !!!!!"

 • profile image comment

  Goed verslag van dit prachtige stukje Costa Rica, wij hebben erg genoten in Laguna del Lagarto (april 2010) en ja, ook wij mochten kennis maken met José. De bewaker liet José zelfs even schrikken waardoor ze op mij af kwam stormen terwijl ik geknield een foto wou maken. Oeps!

  Door joseluken • geplaatst op 2010-11-18 21:19:54
 • profile image comment

  haha geweldig dit soort verhalen... je weet maar nooit wat er allemaal in 't water zit he ;) Even een vraagje, ik zie dat velen kiezen voor een 4x4 bij autohuur. Is dit echt nodig? Ik wil namelijk voor 2 weken een auto huren om met mijn vriendin rond te rijden maar ben dan in plaats van 200 euro 500 euro kwijt... Iemand wat meer advies hierover? Gr, Sebas

  Door seb86 • geplaatst op 2010-10-16 00:29:34
 • profile image comment

  Gosh he... Leuk!

  Door TravelGoom • geplaatst op 2010-09-08 23:40:32
 • profile image comment

  Mooi geschreven, soms is maar eter dat je van niets weet.

  Door Willemien • geplaatst op 2010-09-06 19:37:28
 • profile image comment

  Soms maar goed dat je niet alles van tevoren weet! Levert wel een mooi blog en een mooie herinnering op!

  Door droomreis • geplaatst op 2010-09-06 14:30:05
 • profile image comment

  Gelukkig maar dat je van niets wist. Leuke blog.

  Door corriedewinter • geplaatst op 2010-09-05 23:34:24

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.