Noord Costa Rica

Eten klaarmaken voor de jaguars

geusjes was hier op 2005-11-16 Gepost op: 2008-10-27 1 reacties.
Ik ben gisteren aangekomen in Centro de Rescate Las Pumas en heb vandaag echt het allercoolste gedaan: eten klaarmaken!

En eten voor jaguars is dus gewoon grote hompen vlees die je met een groot slagersmes te lijf gaat. En niet alleen vlees, nee ook staarten enzo.... Voor morgen ligt er een complete koe in de vriezen, in vier stukken gehakt... Probeer morgen een foto te maken, is totaal met huid en al (ogen, tanden, wat je maar wilt...).

Dat vlees klaarmaken is wel een totaal nieuwe ervaring.. Heb nooit echt slagersambities gehad maar zou ze bijna krijgen! Heb wel het idee dat al mijn kleren er naar ruiken.. Maar goed, snij het dus in stukjes, moet het exact afwegen voor elk dier en dan in de kooi gooien. Ben vandaag dus in de kooi van een jaguar geweest! Alleen zat hijzelf opgesloten....

Gisteren hadden de jongens het voedsel al klaargemaakt voor de katten, alleen niet in stukjes gesneden. En het eten gaat door het hek dus dan is het handig als het geen enorme biefstukken zijn. Maar ik deed het voor het eerst alleen gister dus was allang blij dat het al klaargemaakt was dat ik niet verder had gekeken.

Ben dus twee keer opengekrabt omdat ik het eten niet door het hek heen kreeg.......

Ik dacht slim te zijn en het bij hun mond te houden zodat ze het er zelf doorheen zouden trekken (de kleine katten dan he, niet de jaguars!). Maar in plaats van te bijten kwam hun hele poot door het hek heen om het uit mijn hand te rukken. Een keer mijn pink open, en een keer boven op mijn hand. Heb wel gelijk schoongemaakt dus gaat wel goed denk ik, maar was wel ff schrikken! Dus vandaag maar ik kleine stukjes gesneden.

We hebben een wezelkat, ook wel jaguarundi, en die is heel agressief, die sprong vandaag echt anderhalve meter tegen het hek op om het eten op te vangen! Dus moet echt wel voorzichtig zijn. Die jaguars zijn beter te doen, want die sluiten we echt even op en leggen het eten in hun kooi. Dus die komen niet in de buurt.

Vandaag was het eten heerlijk, ingewanden. Ik heb een koeienmaag in stukjes gesneden, lever, tong en nieren. Echt supersmerig. En eergisteren testikels. Nog smeriger. Maar dat hoefde ik zelf niet te doen gelukkig haha!

Dat is dus zo´n beetje wat ik hier doe in La Pumas. Heb ook blaadjes aangeveegd voor in de kooi van de apen, en informatieborden opgehangen. De eerste twee bezoekers die ik zag waren gelijk twee Nederlanders, dus kon de rondleiding gelijk op ze uitproberen. Want dat doe ik hier ook, toeristen rondleiden.
0
1

Foto's bij dit blog

De kar met eten
Rafa die mijn verstopte eten heeft gevonden
Voedertijd
Alle blogs van geusjes
 

1 reactie(s) bij "Eten klaarmaken voor de jaguars"

  • profile image comment

    Ik moest even omschakelen, want ik had net een paar verhalen op jullie homepage gelezen over Quatar. En ik dacht Huh ze werkt toch voor Quatar Airways? zie nu dat dit 3 jaar geleden is ;-) Je schrijft trouwens erg boeiend en je Quatar verhalen zijn om te smullen, je vertelt ze zo smakelijk en vol humor! Knap. Ik moest veel belangrijkere dingen doen maar toevallig kwam ik op jullie homepage en werd zo geboeid....thuis werken ho maar! Maar wat een verhal die hompen vlees en het ontleden van zo'n koe voor de jaguars! Ik ben benieuwd naar je verdere verhalen. Groetjes Mireille

    Door Mireille • geplaatst op 2008-10-27 18:28:11

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.