Liberia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Liberia image

Liberia

Liberia
Costa Rica
BiancaRamon

Mieren, mieren overal mieren.

Liberia is een rustig stadje met leuke hotels, restaurants en barren. Prima basis om de vulkanen en de waterval in de omgeving te bezoeken.

Nationaal Park vulkaan Rincon de la vieja is ook weer stuiterent te bereiken via een onbegaanbare weg. Dit stuiteren over bijna onbegaanbare wegen is trouwens dagelijkse kost in Costa Rica en een four wheel drive auto/jeep is onmisbaar als je ergens wil komen. In het park Rincon kun je een aantal wandelingen doen: een tweedaagse wandeling naar de top van devulkaan, twee wandelingen naar watervallen, een wandeling naar hotspring en de wandeling die wij gedaan hebben langs allerlei vulkanische activiteiten. Deze wandeling voert je langs stinkende modder poelen, een baby vulkaan en geisers. Ook hebben wij weer veel soorten vogels en een neusbeertje gezien.

Hierna retour naar Liberia om onze spullen op te halen en vamos a la playa! Het landschap rond Liberia en het schiereiland Nicoya waar we naar toe gaan wordt gedomineert door grote weide velden met koeien en paarden. Ook vind je hier nog heuse cowboys die te paard alle koeien bij elkaar drijven.

Onze laatste dagen brengen we door op het schiererielnad Nicoya. De eerste drie dagen op Brasilito en de laatste paar dagen in Montezuma. In Brasilito opnieuw lang moeten zoeken naar een hotel en overal vragen ze nu dubbele prijzen. Eindelijk een hotel gevonden voor 70 usd. We waren al lang blij maar later op de avond kregen we op onze kamer een ware mieren invasie! Het deed ons terug denken aan India waar we een vergelijkbaar iets hebbn mee gemaakt maar dat is weer een ander verhaal.

Overal dus grote rode mieren: Op bed, in bed, in de kussens, op de muren, op het plafond, op de wc en in de douche OVERAL! De eigenaar deed nog een poging met een gifspuit en een bezem maar een uur later zaten ze weer overal. Logisch want gif dood alleen de mieren in de ruimte maar niet in hun nest. Gelukkig stelde hij ons gerust want de mieren zouden niet steken. Nee, het is fijn om in een bed met mieren te liggen!

Wij zoeken naar het nest van de mieren en uiteindelijk gevonden in de wasbak. Deze dicht gemaakt met wc papier en toen nog alle meiren uit de hotel kamer verwijderen!. We zijn ruim een uur bezig geweest ,het zweet stond op onze rug en we hadden overal jeuk. Maar toen waren we gelukkig mieren vrij.

Op de donderdag en vrijdag voor de pasen wordt er trouwens geen drank verkocht. Dit is om de mensen op hun vrije dag minder te laten drinken en naar de kerk te lokken. Niet dat dit helpt want de woensdag hiervoorloopt het storm en gaan ze met zoveel alcohol naar huis dat ze wel twee weken dronken kunnen zijn.

In Brasilito diverse stranden bezocht waarvan Playa Grande en Playa Conchal de mooiste waren. Nu zijn we in Montezuma en gaan we hier de stranden bezoeken.