Heredia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Heredia image

Op het episch centrum van een aardbeving deel4

Heredia
Costa Rica
Elvira

Op het episch centrum van een aardbeving deel4

Na zo’n 2,5u kwamen we bij een geïmproviseerde rode kruispost waar we konden rusten, wat drinken en wat eten. Gewoon ingericht midden op een grasveld op een hoge heuvel.

Na de rode kruispost stonden 3 ambulances en een politie auto als pendeldienst te wachten om ons verder te brengen naar een plek waar we weer met een ander busje verder moesten richting Poasito. Wij waren met 3 personen in de politie auto gestapt, niet wetende dat die een iets andere route ging rijden dan de rest van de groep en wij kwamen dan ook op een punt waar de stroomkabels over de weg lagen en moesten verder lopen. Gelukkig was één van de lokale gidsen met ons mee achterin de laadbak van de politieauto en wees hij ons verder de weg. We moesten nog een behoorlijk eind lopen en ook langs landslides waar ze met shovels al aan het opruimen waren. Eigenlijk mochten we er niet langs maar nadat de gids het uitgelegd had mochten we met hem over het land van wat een boerderij was geweest blijkbaar. Veel modder en afgrond was er nog van over. Een paar 100 meter verderop was de rest al en zaten al in de pendelbusjes. Wij moesten nog even een half uurtje wachten en Memo bleef bij ons. De hele weg stond vol met auto’s met hulpgoederen voor het rampgebied te wachten totdat ze erin mochten. Quads reden af en aan omdat die daar nog wel konden rijden. Rijen met politiemotoren, shovels, en kiepwagens stonden klaar en reden af en aan. Uiteindelijk gingen wij ook in een pendelbusje op weg en aangekomen bij een restaurant langs een weg moesten wij een tijdje wachten op een nieuwe bus die ons terug naar San Jose zou brengen. Tijdens het wachten werd er een politiepost opgebouwd met verbindingswagen voor contact met het rampgebied en kwamen er lokale dames langs met enorme pannen met heerlijk eten dat aan de bevolking en ons uitgedeeld werd. De vrouwen kwamen uit Poasito, een dorp dat ook ernstig getroffen was door de aardbeving.

Na het eten konden we een bus in die ons een deel op weg zou helpen en zijn we op weg gegaan naar San Jose. Bij een brug aangekomen voor San Jose moesten we uitstappen en een gedeelte lopen naar een bus die daar weer stond te wachten. We hebben overnacht in een mooi hotel waar we werden ontvangen door de “baas” van de reisorganisatie, de ambassadrice van Nederland en Memo zijn vrouw en ouders, die natuurlijk ook heel erg bezorgd waren geweest. S’Avonds hebben we een diner van Fox reizen aangeboden gekregen en s’morgens hebben we de noodzakelijke spullen kunnen kopen en alle kranten die we maar konden vinden met “het” nieuws, en kwam Memo ook weer terug die s’nachts bij zijn familie thuis had geslapen. En de rest van de reis was GEWELDIG!!!

Foto's

13f4e.jpg
13f4e.jpg
Elvira
2db0f.jpg
2db0f.jpg
Elvira
2db0f.jpg
2db0f.jpg
Elvira