Costa Rica

Costa Rica ligt in midden Amerika en telt meer dan 4 miljoen inwoners. Het land grenst aan Nicaragua en Panama. In Costa Rica heerst een tropisch klimaat met in het oostelijke en noordoostelijke gedeelte een tropisch regenwoudklimaat.

Het is dé bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers. Je ontkomt in Costa Rica niet aan de natuur. Het bergachtige binnenland wordt gekenmerkt door een lint van actieve en niet actieve vulkanen. Daarnaast is het land rijk aan flora en fauna en grenst het ook nog eens aan echte bountystrandjes. Afstammelingen van zwarte Jamaicanen zorgen aan de oostkust voor een Afro-Caribisch sfeertje terwijl latino’s aan de Pacifische kust het temperament bepalen.

De hoofdstad San Jose is niet bepaald een mooie stad, maar heeft wel zo zijn charmes zoals het theatergebouw Teatro Nacional en de kathedraal. Neem de tijd rond te dwalen in de meer historische wijken, waar de koloniale herenhuizen zijn omgezet tot kunstgalerijen en waar je internationale restaurants, hotels, kleurrijke muurschilderingen en hippe straatmuzikanten tegenkomt.

De meeste mensen zullen niet veel tijd door te brengen in de steden van Costa Rica , maar als je naar de stad Liberia gaat, vang je een glimp op van een authentieke Costa Ricaanse stad met huizen die van witte vulkanische aarde gemaakt zijn. Het stadje Grecia heeft een fijne sfeer waar het centrale park wordt begrensd door de kathedraal. In het park kun je lekker tot rust komen in de schaduw tussen tropische planten. Op slechts een uur rijden van de hoofdstad kun je in het schilderachtige Sarchí de felgekleurde handwerken bewonderen waar Costa Rica beroemd om is.

Flora en fauna

Één van de belangrijkste toeristische trekpleisters is de flora en fauna van het land. Een bekend nationaal park is het Tortuguero NP waar je vele schildpadden kunt bewonderen. Dit is een van de weinige Costa Ricaanse nationale parken waar wandelen niet per se de beste manier hoeft te zijn om dingen te zien. De route langs het strand wordt meestal gebruikt voor het observeren van schildpadnesten, maar de beste manier om het grootste deel van het park te zien is vanaf een boot. Je vindt er ook vele planten, vogels en hagedissen. Bezoek het Braulio Carrillo NP, waar je het tropisch regenwoud kunt ervaren vanuit je luie stoel, namelijk met een luchttram. Hangend in een gondel zweef je een uur met een gids tussen de boomtoppen door het 1,3 kilometer lange traject af. Voor vogelaars is dit gebied, met meer dan vierhonderd soorten vogels een must see.

Als je genoeg groen en natuur hebt gezien kun je over de eindeloze stranden slenteren. Aan de noordkant van het uiterst relaxte dorpje Cahuita Nationaal Park , bevindt zich Playa Negra. Hier liggen perfecte surfspots op je te wachten aan uitgestorven palmstrandjes. Het bountyeiland Isla Tortuga wordt een van Costa Rica ’s mooiste eilanden genoemd. Volop zon, zee en strand, maar snorkelen of wandelen kan ook.

Een klein maar afwisselend land met flora, fauna, regenwouden, vulkanen en stranden.

Informatie over Costa Rica

Alle highlights van Costa Rica

Beste foto's & tips van Costa Rica

'458728' door deerik '458728' door deerik

Costa Rica

Costa Rica

Hmmm nectar

deerik

Ik heb me in CR heerlijk kunnen uitleven op de kolibrietjes. Dit is de Coppery-headed Emerald (Elvira cupreiceps) een kleine endemische soort in Costa Rica. Het was overigens een bewuste keuzen om nog wat beweging in de vleugels te krijgen, bevries je heel de kolibrie, dan komt hij vaak te klinisch over (maar dat is natuurlijk ook een kwestie van smaak).

'339519' door FRIEDAJANSEN '339519' door FRIEDAJANSEN

Costa Rica

Costa Rica

Breedbekkikker Herma

FRIEDAJANSEN

Maak van uw scheet een donderslag. Ik hoop dat ik er nog een zootje laten mag.... Een liedje van Herman Brood .Hij zong dat met de breedbekkikkers,verkleed als breedbekkikker. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik dat voor het eerst op de tv zag.

'456790' door vulture1960 '456790' door vulture1960

Costa Rica

Costa Rica

Vuurwerk bij de Poas.

vulture1960

Ik ben gek op vulkanen en watervallen. Als ik er een kan bezoeken tijdens mijn reis, dan doen we dat. Toen we onze reis naar Costa Rica planden stond er in Columbus nr 7 een artikel over 10 vulkanen die je gezien moet hebben. Een daarvan is de Paos op 2708 meter hoogte 50KM van SAN José Toen we vertrokken was het regenachtig weer. De kans dat je hem dan kan zien is vrij klein. Dat wisten we. Toen we er aankwamen hadden we een plu nodig en het was wat mistig. Maar we hadden mazzel de vulkaan was zichtbaar. Maar helaas niet voor lang. Na 5 foto's was hij helemaal verdwenen in de mist. Tip je kan een rondje om deze vulkaan wandelen.

Praktische informatie over Costa Rica

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  januari t/m maart
 • Internet extentie
  cr
 • Hoofdstad
  San Jose
 • Aantal inwoners
  3,8 miljoen
 • Oppervlakte
  iets groter dan Nederland
 • Reistijd
  13:00
 • Talen
  Spaans
 • Religie
  rooms-katholiek (76%), evangelisch, johova
 • Tijdverschil
  7 uur vroeger
 • Tijdsverschil
  7 uur vroeger
 • Telefooncode
  506
 • Voltage
  120 Volt
 • Reisadvies
  positief, aangeraden waakzaam te zijn
 • Visum
  Paspoort met machine-leesbare zone en minimaal 6 maanden geldig
 • Douane
  Paspoort met machine-leesbare zone en minimaal 6 maanden geldig
 • Aanvlieghaven
  San José‚ (SJO)
 • Nationale feestdagen
  15 september Onafhankelijkheidsdag, 11 april Slag om Rivas

Kaart van Costa Rica en omgeving

Reisreporter Silly is terug uit Costa Rica

Sylvia, de Reisfotograaf van het Jaar 2012, en Columbus reporter Jona zijn terug uit Costa Rica. Nieuwsgierig hoe ze het hebben gehad? Lees haar ervaringen hieronder.

Sylvia, de Reisfotograaf van het Jaar 2012, en Columbus reporter Jona zijn terug uit Costa Rica. Nieuwsgierig hoe ze het hebben gehad? Lees haar ervar...

Top-10 Waterfoto's

Water. Het is divers in al haar vormen, als sneeuw, regen of ijs. Als voedsel- of hulpbron. Zo divers als water is, zo gevarieerd waren ook alle waterplaten waarmee de Reisreporters de redactie hebben overspoeld. Van werkfoto's en wildlife tot landschappen en portretten, ze waren er allemaal. Columb...

Water. Het is divers in al haar vormen, als sneeuw, regen of ijs. Als voedsel- of hulpbron. Zo divers als water is, zo gevarieerd waren ook alle water...

'Uitgestorven' kikker gezien

In het nevelwoud Monteverde in Costa Rica is het vrouwtje van de kleine boomkikker Isthmohyla Rivularis gezien. Twintig jaar lang werd gedacht dat de kikker was uitgestorven.

In het nevelwoud Monteverde in Costa Rica is het vrouwtje van de kleine boomkikker Isthmohyla Rivularis gezien. Twintig jaar lang werd gedacht dat de...