Vancouver

Planning rondreisje Vancouver-Jasper

ahp78 was hier op 2008-11-12 Gepost op: 2008-11-12 5 reacties.
Ik ben momenteel aan het rondkijken waar we in Canada naar toe kunnen. Mede doordat ik graag dieren en mensen fotografeer zal het de regio van Vancouver, Victoria, Jasper en Banff.
Welliswaar de meest voor de hand liggende plaatsen in die regio dus makkelijk met zoeken naar hotels mochten we voor een autoreis kiezen.
Als er nog 2 vrienden meer meegaan doen we hetzelfde als in 2003 en dat is dus met de camper rondrijden.
Ik heb zelf niet echt een idee wat ik tussen Jasper, Banff en Vancouver meot bezoeken dus mochten mensen tips hebben dan hoor ik het graag van je. Ik zou ook graag Walvissen zien maar dan het liefste niet tussen teveel massatourisme (kleine boot ofzo). Hetzelfde geld eigenlijk voor beren aangezien mijn vrouw enorm graag beren wil zien. Nu zijn er ook dagtrips te boeken maar mocht er iemand iets aan kunnen raden, graag.
We hebben ongeveer iets van 15 - 18 dagen in gedachten en willen uiteraard de prijs een beetje proberen te drukken. Ik boek normaal ook alles zelf als ik naar de USA ga en dat zal nu niet anders zijn. Nadeel is dat de vlucht al erg duur is naar mijn inziens (900 euro de man is niet niks terwijl the USA rond de 600 zit).
Ik houd jullie op de hoogte.
0
5
Alle blogs van ahp78
 

5 reactie(s) bij "Planning rondreisje Vancouver-Jasper"

 • profile image comment

  Beste Napoleon, ik zie je reactie net te laat maar ik zal het np bekijken of het meegenomen kan worden.

  Door ahp78 • geplaatst op 2008-12-02 18:58:18
 • profile image comment

  Beste Jose, ik lees het pas laat maar we hebben inmiddels al geboekt. Ik heb je tips meegenomen in onze planning (tenminste zoveel mogelijk) maar op vancouver island hebben we een strakke planning ivm het bekijken van walvissen en orka's alsmede beren op een zodiac boot (2 tochten op 2 plaatsen). Ik ben reeds nog de puntjes op de i aan het zetten maar sommige dingen doen we daar wel kijken wat we doen daar we redelijk flexibel zijn door de camper.

  Door ahp78 • geplaatst op 2008-12-02 18:57:19
 • profile image comment

  Als je toch vanuit Banff NP naar Glacier NP gaat, rijdt dan vooral nog een eindje door naar Revelstoke NP! (al moet je wel even kijken of het park al geopend is, het kan zijn dat het pas later in het seizoen open gaat), het wordt niet druk bezocht, maar is werkelijk prachtig!

  Door Napoleon • geplaatst op 2008-12-02 00:58:14
 • profile image comment

  Goed de planning is rond en er wordt nu gekeken of iedereen vrij kan krijgen. We vertrekken op 9 mei en komen met reistijd erbij op 27 mei terug (2,5 week). We boeken de vliegtickets bij Aircanada welke het voordeligste is en de camper bij Kuoni welke zo op die manier nog voordeliger is als bij cruise canada zelf. de campings zoeken we wel op maar we willen wel zo flexibel mogelijk blijven dus kijken we ter plaatse waar we heen gaan omtrent camping. De planning bestaat uit: Landen op Vancouver (zaterdags) en dan op maandag de camper ophalen, hierna naar Victoria, dan naar Ucluelet (bootje naar beestjes), daarna naar Campbell river zodiac bootje (beestjes). Hierna met de pont terug richting Kamloop, Wells gray provincial park, Jasper NP, Banff np, Glacier NP en dan eindigen in Calgary.

  Door ahp78 • geplaatst op 2008-11-23 22:08:46
 • profile image comment

  Hoi, ik ben net in Augustus daar geweest. De omgeving van Banff / Jasper is erg mooi. Ik zou zeker Moraine lake en Lake louise bezichtigen. Prachtige meren, hoewel ik Moraine zelf mooier vind, je gaat via een klim over een berg en ja dan wordt je vanzelf verrast. Ik vond ook Columbia Icefield indrukwekkend en koud.Je mag maar 15 min over een afgezet deel van het ijs lopen. In de verdere omgeving zijn heel veel meren, keuze genoeg, evenals watervallen etc. Maar het rijden door de Rockies is echt geweldig mooi en indrukwekkend. Als jullie van wat cultuur houden is op Vancouver Island zeker het kleine dorpje Chemainus aan te raden. Door het hele dorpje heen zijn prachtige muur schilderingen. Sommige al jaren oud. Duncan is de plaats van de totempalen. Verder is in Victoria Butchard garden ala keukenhof. Fijne vakantie in ieder geval. gr José

  Door Jozeeke • geplaatst op 2008-11-14 22:45:25

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.