Vancouver

Vancouver is een stad in het uiterste zuidwesten van Vancouver, niet ver van het Amerikaanse Seattle. Voor velen is de stad het begin- en/of eindpunt van een rondreis door West-Canada. De meeste bezienswaardigheden vind je in Downtown Vancouver. Maar ook het Stanley Park is een ware attractie voor velen. Laat je verwonderen door de mooie totempalen en het prachtige uitzicht op de skyline van de stad.

Informatie over Vancouver

Beste foto's & tips van Vancouver

'327869' door Trude '327869' door Trude

CanadaVancouver

CanadaVancouver

Totempalen

Trude

Aan de rand van Vancouver ligt Stanley Park. Hier treft men een verzameling totempalen aan die te bezichtigen zijn. Vroeger kon je dicht bij de totempalen komen, maar sinds een paar jaar moet je ze helaas van een afstand bekijken.

'460788' door hansdewildt '460788' door hansdewildt

CanadaVancouver

CanadaVancouver

Lachen !

hansdewildt

In de derde week van januari is de gezelligheid van de feestdagen naar de achtergrond verdwenen en zijn goede voornemens alweer verdrongen of verbroken. De vakantie is nog lang niet in zicht. De blauwe enveloppen vallen op de deurmat. Ook het weer werkt niet mee: het is donker, koud en nat. Het is 19 januari 2015, het is Blue Monday. In het Morton Park in Vancouver troffen wij een groot aantal lachende mannen aan. A-maze ing Laughter. De gepatineerd bronzen sculptuur is opgebouwd uit 14 beelden die elk ongeveer drie meter hoog zijn. Ze portretteert een eigen beeld van de kunstenaar "in een staat van hysterisch lachen". Een inscriptie, opgenomen in de betonnen zitbanken, vermeldt: "May this sculpture inspire laughter playfulness and joy in all who experience it." Dit kunstwerk van Yue Minjun, maakt je zeker blij met zijn veertien verrassend reusachtige, bronzen beelden! Weg met de Blue Monday ! !

'458197' door hansdewildt '458197' door hansdewildt

CanadaVancouver

CanadaVancouver

Oud en nieuw !

hansdewildt

Vancouver is een geweldige stad. Zo relaxed, zo modern en de mensen zijn zo vriendelijk… De stad is omgeven door water en dat willen de bewoners weten ook. Als het even kan liggen ze aan de kant van het water of aan de stranden en dat midden in de stad. Als je niet van het strand houdt ga je met je boot(je) tussen de wolkenkrabbers wat varen en zit je te genieten van al het moois wat je tegenkomt. Hier zo’n prachtig oud stoomboot je tussen al die nieuwe appartementen die er gebouwd worden. Echt oud en nieuw !

Laat kaart zien

Laatste Vancouver artikelen

Canada - Vancouver van binnenuit

Vancouver, staat steevast op lijstjes van organisaties die de meest leefbare steden ter wereld rangschikken, maar ontbreekt veelal op de to-do lijstjes van reizigers naar Noord-Amerika. Voor degenen die de Canadese metropool wel weten te vinden, zijn de culturele attracties en schitterende ligging t...

Vancouver, staat steevast op lijstjes van organisaties die de meest leefbare steden ter wereld rangschikken, maar ontbreekt veelal op de to-do lijstje...

Blog van de week: zomer in Vancouver

Elke week kiest Columbus Travel de blog van de week uit de blogberichten van onze community. Deze keer neemt Reireporter Neretslok ons mee naar het sportieve, bruisende en multiculturele Vancouver.

Elke week kiest Columbus Travel de blog van de week uit de blogberichten van onze community. Deze keer neemt Reireporter Neretslok ons mee naar het sp...