Toronto

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Toronto image

Op een onbewoond eiland

Toronto
Canada
Sgtravel

Op een onbewoond eiland

Ik ben inmiddels al een aantal dagen in Toronto en heb hier familieleden bezocht, die net buiten de stad in het liefelijke dorpje Georgetown wonen. Zo’n 35 jaar hiervoor was mijn moeder hier om de zelfde reden samen met een vriendin, ze vertelde me dat ze toen het mooie Algonquin park had bezocht met dichte bossen en mooie meren. De kans is groot dat je hier wildlife tegen komt zoals de elanden en bruine beren, dus heb ik besloten hier ook naar toe te gaan.
Ik heb een bezoek gepland van twee dagen waarbij ik per kano het park ga verkennen, de nacht breng ik door op een eilandje in één van vele meren.

De manager van het hostel heeft me voor gesteld om mij daar met zijn auto, bij de ingang van het park te af te zetten. Iets wat ik me natuurlijk niet twee keer laat vragen, de volgende ochtend sta ik met beperkte bagage klaar bij de receptie. De overige bagage word in het daarvoor bestemde kamertje gezet en vertrek ik naar de Canadese wildernis, wat zo’n drie uur rijden is. Bij de entree staat een grote blokhut met daarnaast een groot aantal kano’s, hier binnen moet ik me melden als bezoeker en daarna mag ik een leuke kano uitzoeken.


Voor ik mag vertrekken krijg ik nog wat veiligheidsinstructies zo moet ik altijd het zwemvest dragen in de kano, ondanks dat ik toch redelijk goed kan zwemmen. In het hele park mag je wild kamperen zolang je de natuur maar niet beschadigd(lijkt me logisch), op de gekozen plek mag je ook geen kampvuur maken. Dit omdat ze als de dood zijn voor bosbranden, voor één nacht lijkt me dit geen probleem. Zoals eerder gezegd leven hier vele dieren en moet ik al mijn eten incl tandpasta , met een zak en touw hoog in een boom hangen voor ik ga slapen. Mocht een beer mijn kamperplek bezoeken dan moet ik redelijk veilig zijn in de tent! Met de manager van het hostel spreek ik af dat hij me de volgende dag om vier uur weer op het zelfde punt komt halen, na de bagage in de kano te hebben gelegd kan het avontuur beginnen.

Zo drijvend op het water is het dood stil ondanks dat het in dit gedeelte van het park vrij druk is, alleen de vogeltjes onderbreken dit met hun mooie gezang. Natuurlijk wil ik opzoek naar nog meer dieren en peddel ik rustig langs de oever opzoek naar elanden en beren, via een smal kanaaltje vaar ik verder het volgende meer in waar nog meer eilandjes te vinden zijn dan in het eerste. Mijn speurtocht naar wild laat ik even voor wat het is en ga ik op zoek naar een geschikt plek om de tent op te zetten. Na een tijdje zie ik een piepklein eilandje met een strandje en genoeg ruimte om de tent neer te zetten, dit word hem. Na enige inspanning staat mijn onderkomen klaar voor de nacht en geniet ik met een welverdiend drankje, van mijn onbewoonde eiland!! Een gasbrandertje mocht ik wel gebruiken en maak ik later die avond de backpacker favoriet “instant noedels”, met op de achtergrond een specht die zijn gat in de boom nog net iets groter aan het maken is. Een uur later maak ik me gereed voor de nacht, de slaapzak is uitgerold en hang ik de zak met etenswaren in een boom een paar meter van de tent.

De volgende ochtend ben ik al vroeg wakker en hangt er een mooie nevel over het meer, de zak in de boom hang er nog net zo bij zoals ik hem had gehangen dus zijn al de beren die nacht niet komen overzwemmen om mij ontbijt op te peuzelen. Ik blijf nog twee uur genieten van de mooie plek waar ik me bevind en pak dan de tent weer op, laat ik de kano met de beperkte bezittingen die ik heb meegenomen en vervolg mijn mooie tocht.
Ik heb nog voldoende tijd om naar het volgende meer te varen, hopend iets van de grotere dieren te spoten. Ik ben nog geen tien minuten in het derde meer als ik mijn eerst hertje spot in het gras langs de oever, omdat ik rustig op het water drijf stoort het dier zich totaal niet aan mij en kan ik vrij dichtbij komen. Niet veel later zie ik verderop een groter dier zich tegoed doen aan het verse groene gras die aan de waterkant toch nog net iets lekkerder is, ik besluit er rustig naar toe te peddelen. Het is een Moose, zeg maar de grotere variant van het hertje dat ik net heb gezien. Ook deze lijkt zicht totaal niet te storen aan mijn aanwezigheid en kan hem dan ook geruime tijd observeren en fotograferen natuurlijk. Al moet ik met dit laatste toch wel voorzichtig doen omdat zo’n kano toch niet echt stabiel is.
Het is inmiddels al weer vroeg in de middag en besluit rustig terug te varen, naar het punt waar ik gisteren ben begonnen. Onderweg eet ik nog een broodje op één van eilandjes, waar ik nog even geniet van het schitterende uitzicht over het meer.
Half vier kom ik aan bij de blokhut waar de jongen van het hostel al op me staat te wachten, drie uur later ben ik weer in het bruisende centrum van Toronto!!

Ik vond het een mooi park wat eenvoudig te bereiken is vanuit Toronto, waardoor een dagtocht ook mogelijk is. Naast het wild kamperen zijn er ook gewone kampeerplekken en een drietal lodges. Mocht je een paar dagen over hebben in Toronto, dan is dit zeker een aanrader!!


http://www.algonquinpark.on.ca/

Foto's

a3cc7.jpg
a3cc7.jpg
Sgtravel
50b56.jpg
50b56.jpg
Sgtravel
46249.jpg
46249.jpg
Sgtravel
c4746.jpg
c4746.jpg
Sgtravel
12085.jpg
12085.jpg
Sgtravel
e0943.jpg
e0943.jpg
Sgtravel