Newfoundland

Het is een beetje lastig om in Newfoundland te komen en het weer zit ook vaak niet mee, maar er zijn ook genoeg redenen om wel naar dit oostelijke gebied vol ongerepte natuur af te reizen. Vriendelijke bevolking, zo weinig criminaliteit dat het bijna niet noemenswaardig is en die prachtige natuur met zijn stranden en bossen maken dit gebied tot een ‘verborgen’ paradijs. In het noorden van Newfoundland, voor de kust, staat een vuurtoren op de uiterste puntje van het gebied waarvandaan je walvissen en ijsbergen kunt bekijken.

Informatie over Newfoundland

Beste foto's & tips van Newfoundland

'525633' door bartvis '525633' door bartvis

CanadaNewfoundland

CanadaNewfoundland

Zweven door het licht

bartvis

Voor deze foto was geduld en inzicht erg essentieel. Alle papegaaiduikers zaten op een rots in de zee en vlogen de hele tijd heen en weer met visjes of takjes. Door goed te kijken naar de aanvliegroutes en de vertrekroutes van de onhandige vogeltjes had ik op een gegeven moment een juiste plek gevonden om rustig te kunnen zitten en wachten op het juiste moment voor de foto. Door de snelle sluitertijd en de donkeren schaduw van de rots is de achtergrond helemaal zwart geworden. De papegaaiduiker zelf vloog vol in de zon en is daarom wel erg opgelicht.

'533996' door rhelmi '533996' door rhelmi

CanadaNewfoundland

CanadaNewfoundland

Twillingate,...Newfou

rhelmi

Beleef de fantastische natuur rond Newfoundland. In de vroege zomer komen tientallen fantastisch gevormde ijsbergen langs drijven voor de kust van Newfoundland, spectaculair! De ijsbergen komen van Groenland en zijn enkele jaren onderweg voordat ze langs de kust van Newfoundland drijven. Zuidelijk van Newfoundland komen ze in aanraking met de warme golfstroom en verdwijnen ze snel.

'534004' door jhelmi '534004' door jhelmi

CanadaNewfoundland

CanadaNewfoundland

Papegaaiduikers...fot

jhelmi

In het Ecological Reserve voor de kust van Witless Bay in Newfoundland broeden vele duizenden papegaaiduikers in kolonies. Ze leven het hele jaar in de oceaan totdat de broedtijd begint. Dan worden hun snavels veel mooier en fleuriger en komen ze aan land. Ze zoeken hun holletje van vorig jaar weer op en als het goed is arriveert de partner op dezelfde plaats.

Laat kaart zien