Montreal

Montreal is de grootste stad van de provincie Quebec en naast Toronto de grootste stad van het land, gelegen in het oosten van Montreal. De stad wordt ook wel het ‘Parijs van Noord-Amerika’ genoemd, vanwege de Franse koloniale geschiedenis. Het Frans is hier dan ook nog steeds de officiële taal. Tijdens een bezoek aan Montreal mag je de Basilique-Cathédrale Mari-Reine-du-Monde, het Hôtel de Ville en de Notre Dame zeker niet overslaan.

Informatie over Montreal

Beste foto's & tips van Montreal

'484971' door marcelkuijper '484971' door marcelkuijper

CanadaMontreal

CanadaMontreal

Bitter koud

marcelkuijper

Dat het koud zou zijn hier in Montreal wist ik al toen ik mijn koffer ging voorbereiden voor dit reisje maar dat het gedurende de dag min 15 is is toch wel heel koud. De ijspegels aan de gebouwen geven de temperatuur prima weer. Her en der oppassen als je langs de gebouwen loopt want zo nu en dan komt er een stuk ijs omlaag vallen.

'245541' door savdes '245541' door savdes

CanadaMontreal

CanadaMontreal

Montreal

savdes

Montreal heeft heel veel kleur. Dit gebouw is ook zo groot, dat de fotos die je maakt aan elke kant anders zijn. En alles weerspiegelt natuurlijk, dat geeft de leukste effecten als je erom heen loopt.

'511067' door Obiwan '511067' door Obiwan

CanadaMontreal

CanadaMontreal

Oratoire Saint-Joseph

Obiwan

Het Oratorium van de Heilige Jozef van Mont-Royal is een rooms-katholieke basiliek op de noordelijke helling van Mont-Royal in de stad Montreal. Het is de grootste kerk van Canada en de koepel van het oratorium is na die van de St Pieter basiliek de grootste ter wereld. De basiliek werd gebouwd onder leiding van André Bessette, beter bekend als broeder André. Duizenden pelgrims, waaronder ook veel protestanten, kwamen voor deze genezingen naar hem toe. De genezingen werden door Paus Johannes Paulus II authentiek verklaard en in 1982 werd hij hiervoor zalig verklaard. Er hangen honderden stokken en krukken in de gebedsruimte als een soort van stille getuige.

Laat kaart zien