Edmonton

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oops

Edmonton,
Canada


Ja hoor, net op het moment dat er een kudde bizons in beeld verschijnt, zegt mijn lens 'error 99'. Snel telelens erop geschroefd, maar aangezien de zon het ook op een drafje zet is er te weinig licht. Onbedoeld ziet 'mijn' bizon er thuis geschilderd uit en in zwart/wit ook nog enigszins toonbaar dus voila.

De tip zit 'm (naast goed fotospullen meenemen op reis) in de combinatie Elks Island, bizon en licht. Dit nationale park herbergt de oerkudde van het Canadese 'bring back the bison' programma. Ieder jaar selecteert men hier bizon die de rest van Noord-Amerika mogen gaan 'herpopuleren' uit de de kuddes wood en prairie bison met onvervuild DNA.

Naast deze oerbeesten is het park een geliefde plek om de zon met kleurrijk protest aan het eind van de dag in Lake Astotn te zien zakken en dan te gaan wachten op het moment dat het licht a.k.a. de Melkweg aangaat in dit Dark Sky Preserve. Grootste feest is natuurlijk het Noorderlicht, kortom genoeg te zien en te doen hier, ook met een 'error 99'.