Canada bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Canada is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Canada zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Canada, kun je zien waar je het best in Canada naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Canada als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Banff National Park

Het allereerste en zeer bekende nationale park in Canada, Banff NP, trekt jaarlijks acht miljoen bezoekers. Het is onderdeel van de Rocky Mountains en de plaatsjes Banff en Lake Louise bevinden zich middenin het ongerepte gebied met valleien, bergen, gletsjers, bossen en rivieren. In het noorden is het verbonden met het Jasper Nationaal Park.

Jasper National Park

Jasper NP is gelegen in de Rocky Mountains en is een stuk groter dan het Banff park - Jasper National Park heeft wel twaalfhonderd kilometer aan hikingtrails. Qua landschap vertonen de twee gebieden veel overeenkomsten. Je vindt hier onder meer elanden, herten, coyotes, wolven en zwarte beren.

Waterton Lakes National Park

Het Waterton Lakes NP ligt in het zuiden van de provincie Alberta. Samen met het Glacier Park, vormt het het Internationaal vredespark Waterton Glacier. Het heeft zijn naam te danken aan het feit dat het voor twaalf procent met ijs is bedekt. In Waterton vind je bergen, wildernis en heel veel herten.

Prince Edward Island

Het Prince Edward Island ligt in de Gulf of St. Lawrence en is aan land verbonden met een brug. Het nogal typische eiland heeft twee stranden met daar tussenin vrijwel alleen maar aardappelvelden. Het toerisme blijft tot de zomers beperkt, buiten dit seizoen regent het te veel. Charlottetown is de kleine, gezellige hoofdstad, waar de huizen en gebouwen zijn opgetrokken uit hout.

Newfoundland

Het is een beetje lastig om in Newfoundland te komen en het weer zit ook vaak niet mee, maar er zijn ook genoeg redenen om wel naar dit oostelijke gebied vol ongerepte natuur af te reizen. Vriendelijke bevolking, zo weinig criminaliteit dat het bijna niet noemenswaardig is en die prachtige natuur met zijn stranden en bossen maken dit gebied tot een ‘verborgen’ paradijs. In het noorden van Newfoundland, voor de kust, staat een vuurtoren op de uiterste puntje van het gebied waarvandaan je walvissen en ijsbergen kunt bekijken.

Nova Scotia

Nova Scotia bestaat uit een schiereiland dat omringd wordt door de Atlantische Oceaan, mondingen en baaien. Ook de eilanden Cape Breton-eiland en Sable Island behoren tot Nova Scotia, dat Nieuw Schotland betekent. Sable Island staat vooral bekend om zijn oude scheepswrakken. Nova Scotia heeft als bijzondere eigenschap dat eb en vloed wel twaalf meter verschillen. Het vissersplaatsje Shag Harbour werd in een klap bekend in het jaar 1967, toen er een UFO zou zijn geland.

Niagara Watervallen

Twaalf miljoen toeristen bezoeken dit wereldwonder jaarlijks in het zuiden van de provincie Ontario. Iedere minuut valt hier 115 liter water 52 meter omlaag. De Horseshoe Watervallen (vanwege de hoefijzervorm) vormen het Canadese gedeelte. Tijdens de 'Maid of Mist' vaar je vlak langs de watervallen. De regenjas die je aan krijgt baat niet, want je komt gegarandeerd zeiknat terug. Foto’s of video’s maken is hier nagenoeg onmogelijk!

Quebec

Deze Franstalige stad en provincie heeft als kerstwens om als zelfstandige staat verder te gaan. Hier in het Noorden van Amerika kom je nog stukjes 'Frans platteland' tegen. De stad Quebec zelf staat bekend om de leuke zomeractiviteiten die er plaatsvinden.

Mount Logan

Mount Logan is Canada's hoogste berg en de tweede hoogste piek in Noord-Amerika.  Als je de basisomtrek meet is het is de meest massieve berg in de wereld. Het is een berg voor ski bergbeklimmer's.

Nahanni National Park

Gelegen langs de Nahanni River South, een van de meest spectaculaire wilde rivieren in Noord-Amerika, vind je in Nahanni NP park diepe canyons en enorme watervallen, evenals een uniek kalksteegrotten. Het park is ook de thuisbasis van dieren zoals wolven, grizzly beren en kariboes.

Haida Gwaii

Haida Gwaii betekent 'Eiland van het Volk' en biedt een magische reis voor degenen die er naartoe gaan. De aandacht is gericht op de vele unieke soorten flora en fauna in de mate dat 'het Galapagos van Canada’ een uitzonderlijke plek is.

Cabot trail

De Cabot trail is een schilderachtige weg die je rond het grootste deel van Nova Scotia Cape Breton brengt. Bezoekers naar Cape Breton trekken er een dag of meer voor uit om de bezienswaardigheden langs de Cabot trail te zien. Er zijn zo veel uitkijkpunten, wandelpaden, cultureel erfgoederen en mogelijkheden om walvissen te spotten.

Manitoulin island

Manitoulin Island is 's werelds grootste zoet water eiland. Het heeft meer dan honderd meren tussen haar oevers en veel van die meren hebben eigen eilandjes. Er zijn meer dan twintig kleine nederzettingen en steden verspreid over meer dan 160 kilometer van de bossen, meren, rivieren, oevers, steile hellingen en weiden.

Fundybaai

De Fundybaai is bijzonder vanwege de dieren en natuur. Hier vind je bij de monding van de baai de 'Old Sow', een van de meest bekende draaikolken ter wereld. In de baai leven ook verschillende soorten dieren, variërend van kreeften tot dolfijnen en van blauwe walvissen tot orka’s.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Canada voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Canada