Banff NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Waterval in Johnston Canyon

Banff NP,
Canada


Eén van de kleinere watervallen in Johnston Canyon, maar daardoor niet minder mooi. De hike in Johnston Canyon start bij het gelijknamige resort en voert je langs 7 verschillende watervallen met prachtige uitzichten en spectaculaire rotswanden. De hike is gemakkelijk en eenvoudig te doen en daardoor geschikt voor iedereen, dus ook voor de wat minder actieve senioren of met kinderen.

Het eerste deel van de trail gaat naar de Lower Falls. Hier loop je in een klein half uur (1,1km) door een bos op een vrij horizontaal pad naar de eerste waterval. Een deel van het pad gaat over zogenaamde catwalks, stalen geraamtes met betonnen platen vastgemaakt aan de rand van de kloof, waardoor je vrijwel zonder klimmen of dalen met een prachtig uitzicht op de rivier je weg kan vervolgen. Zonder de catwalks zou je niet bij de watervallen kunnen komen.

De tijd die je nodig hebt om de Upper Falls te bereiken is ook ongeveer een uur. Je loopt dan 2.6 km om er te komen en klimt 120 meter. Loop je de hele hike van beginpunt, via de Lower Falls naar boven naar de Upper Falls en weer terug, dan ben je zo’n 2 tot 2,5 uur onderweg. Het is het zeker de moeite waard om deze wandeling te doen als je in de Canadese Rocky Mountains bent! Je kan ook nog verder wandelen en de Ink Pots Trail lopen. Deze wandelroute is voor de wat meer ervaren wandelaars en duurt ongeveer een uur extra.

Het water heeft een speciaal soort kleur blauw. Dit komt doordat het gletsjerwater sedimenten meevoert die het water kleuren.En zoals altijd, kom vooral vroeg in de ochtend of laat in de middag om de vele toeristen, die vaak in busladingen tegelijk komen, te vermijden!