Canada Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Airline schrapt reddingsvest

Gepubliceerd: 30 aug 2008
1

De regionale Canadese luchtvaartmaatschappij Jazz haalt alle reddingsvesten uit zijn vliegtuigen. De maatschappij hoopt zo het gewicht naar beneden te halen om brandstofkosten te besparen.

De Canadese overheid heeft bepaald dat passagiers niet per se een reddingsvest hoeven te hebben, zolang het vliegtuig binnen tachtig kilometer van de kustlijn blijft. De reddingsvesten wegen ongeveer een halve kilo per stuk. Door de vesten te schrappen, hoopt de maatschappij op de brandstofkosten te besparen.

Kussens van vliegtuigstoelen
Jazz hoeft maar een paar vluchten in de dienstregeling aan te passen om aan de wetgeving te voldoen. Hoewel de reddingsvesten worden geschrapt, moeten nog wel voorwerpen aanwezig zijn waarmee passagiers kunnen blijven drijven. Volgens Jazz zijn de kussens van de vliegtuigstoelen erg geschikt voor die taak.

Nieuwe veiligheidsinstructies
Passagiers vinden de nieuwe veiligheidsinstructies - het gebruik van het stoelkussen - terug op de zogenoemde ‘satety card’ in de vliegtuigen van Jazz.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Canada artikelen
Reisnieuws
Even schrikken: man wil vliegtuigdeur openen in de lucht!

19 mei 2017, Tijdens een Air Canada-vlucht van Jamaica naar het Canadese Toronto probeerde een verwarde passagier de vliegtuigdeur te openen. Wat denk jij? Zou het hem zijn gelukt?

0
Reisnieuws
De 6 nieuwste backpackbestemmingen

05 apr 2017, Eigenlijk zou iedereen tenminste één keer moeten backpacken, want het is een onvergetelijke en compleet nieuwe reiservaring. Vermijd dan wel de platgelopen backpackersoorden. Wij helpen je op weg met de nieuwste backpackbestemmingen op ieder con...

1
Reisnieuws
6x de bijzonderste voorjaarsverschijnselen op reis

03 apr 2017, Nu de zon weer schijnt en de lucht weer blauw is laat de natuur zich weer van haar beste kant zien. Wij maakten een opsomming van de bijzonderste natuurverschijnselen in de lente, van Nederland tot Vietnam. Wat ons betreft zijn ze allemaal een tri...

0

Reacties van bezoekers Reageer

bont

Door: bont • Geplaatst op

Logisch... het is toch geen boot???
je hangt met zo'n ding in de lucht en dan heb je meer aan een parachute!
en eventueel tachtig kilometer zwemmen is toch een eitje>

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.