Canada Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Airline schrapt reddingsvest

Gepubliceerd: 30 aug 2008
1

De regionale Canadese luchtvaartmaatschappij Jazz haalt alle reddingsvesten uit zijn vliegtuigen. De maatschappij hoopt zo het gewicht naar beneden te halen om brandstofkosten te besparen.

De Canadese overheid heeft bepaald dat passagiers niet per se een reddingsvest hoeven te hebben, zolang het vliegtuig binnen tachtig kilometer van de kustlijn blijft. De reddingsvesten wegen ongeveer een halve kilo per stuk. Door de vesten te schrappen, hoopt de maatschappij op de brandstofkosten te besparen.

Kussens van vliegtuigstoelen
Jazz hoeft maar een paar vluchten in de dienstregeling aan te passen om aan de wetgeving te voldoen. Hoewel de reddingsvesten worden geschrapt, moeten nog wel voorwerpen aanwezig zijn waarmee passagiers kunnen blijven drijven. Volgens Jazz zijn de kussens van de vliegtuigstoelen erg geschikt voor die taak.

Nieuwe veiligheidsinstructies
Passagiers vinden de nieuwe veiligheidsinstructies - het gebruik van het stoelkussen - terug op de zogenoemde ‘satety card’ in de vliegtuigen van Jazz.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Canada artikelen
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Dit zijn de 10 vrolijkste landen ter wereld

21 okt 2016, Ben je op zoek naar een mooie reisbestemming met vrolijke inwoners? Het 2016 World Happiness Report van de Verenigde Naties helpt je een handje. Zij maken jaarlijks een lijst van de landen met de meest gelukkige inwoners en ja daar staat Nederland...

0
Reisnieuws
Droom weg bij de tofste Airbnb's

29 aug 2016, Wat een uitvinding, Airbnb! Nu het concept de wereld veroverd heeft, ontpoppen de mooiste en meest idyllische verblijfplaatsen op de gaafste plekken. Ben jij benieuwd naar de meest droomachtige Airbnb’s van dit moment? Kijk snel.

0
Reisnieuws
Wauw: 's werelds mooiste watervallen

22 aug 2016, Onze wereld herbergt veel adembenemende watervallen. Ze zijn er in alle soorten, maten en op verschillende bestemmingen. Maar welke waterspektakels moeten echt op je bucketlist? Het is een lastig keuze. Columbus helpt je graag en zet er alvast 8 v...

0

Reacties van bezoekers Reageer

bont

Door: bont • Geplaatst op

Logisch... het is toch geen boot???
je hangt met zo'n ding in de lucht en dan heb je meer aan een parachute!
en eventueel tachtig kilometer zwemmen is toch een eitje>

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.