Canada Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Airline schrapt reddingsvest

Gepubliceerd: 30 aug 2008
1

De regionale Canadese luchtvaartmaatschappij Jazz haalt alle reddingsvesten uit zijn vliegtuigen. De maatschappij hoopt zo het gewicht naar beneden te halen om brandstofkosten te besparen.

De Canadese overheid heeft bepaald dat passagiers niet per se een reddingsvest hoeven te hebben, zolang het vliegtuig binnen tachtig kilometer van de kustlijn blijft. De reddingsvesten wegen ongeveer een halve kilo per stuk. Door de vesten te schrappen, hoopt de maatschappij op de brandstofkosten te besparen.

Kussens van vliegtuigstoelen
Jazz hoeft maar een paar vluchten in de dienstregeling aan te passen om aan de wetgeving te voldoen. Hoewel de reddingsvesten worden geschrapt, moeten nog wel voorwerpen aanwezig zijn waarmee passagiers kunnen blijven drijven. Volgens Jazz zijn de kussens van de vliegtuigstoelen erg geschikt voor die taak.

Nieuwe veiligheidsinstructies
Passagiers vinden de nieuwe veiligheidsinstructies - het gebruik van het stoelkussen - terug op de zogenoemde ‘satety card’ in de vliegtuigen van Jazz.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Canada artikelen
Video
Zijn deze lichtzuilen mooier dan het noorderlicht?

19 feb 2017, Deze atmosferische lichtshow is nog veel zeldzamer dan het noorderlicht. Het mooie: je hoeft er de stad niet eens voor uit!

0
Reisnieuws
Dit zijn de meest vredelievende landen van 2016!

13 feb 2017, Tja, succesvol... Welke landen zijn nu echt succesvol? Misschien een Duitsland, Australië of Japan? Mis! De landen die in 2016 de grootste groei doormaakten zullen je behoorlijk verrassen.

1
Reisnieuws
Droom weg bij deze felblauwe meren en baaien

02 feb 2017, Wat is het toch aan de kleur blauw in water, van azuur tot donker, dat ons reizigers zo aantrekt? Is het de associatie met verre oorden? In dat geval weten wij zeker dat deze zes meren en baaien je in vervoering zullen brengen.

0

Reacties van bezoekers Reageer

bont

Door: bont • Geplaatst op

Logisch... het is toch geen boot???
je hangt met zo'n ding in de lucht en dan heb je meer aan een parachute!
en eventueel tachtig kilometer zwemmen is toch een eitje>

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.