Canada - Vrijhaven voor hippies image
Lkoedam

Canada - Vrijhaven voor hippies

Lege, schone straten, een voorbijschuifelende senior en dikbeboste bergen zover het oog reikt: in eerste instantie maakt de Sunshine Coast de indruk van een brave, wel érg schilderachtig gelegen suburb. Maar het zachte klimaat trekt niet alleen welgestelde gepensioneerden uit Vancouver aan. Voor wie goed zoekt, zijn ook verstokte hippies, dakloze dichters en trotse indianen aan de Coast te vinden.



Tekst Koen-Machiel van de wetering, Fotografie Rogier Timmermans



Vrijhaven voor hippies



Het vuur in The Nest brandt. Wes (45), een sjofele man in een appelgroen ijshockeyshirt, leest met een door sigarettenrook geblakerde stem voor uit eigen werk:



For 5 years this mountain forest

has been my home, my sanctuary

It has protected me,

made me whole,

kept me sound

Now it asks that I do something strong

take a little of her

into my body with each living breath



Het dichte sparrenwoud, vol spechten en adelaars, weergalmt zijn zware bas. ‘Toen ik hier net kwam wonen, krioelde het in mijn tent van de muizen. Ik wilde geen gif strooien, dus heb ik een keer met een stok in mijn hand gewacht tot er één naar me toe kroop. Toen hij dichtbij genoeg was dat ik hem kon raken, heb ik al mijn chi-energie door de stok gejaagd. Zijn oogjes werden milky white, hij versteende compleet, en pas na een paar seconden besefte hij: hee, ik leef nog! Toen rende hij naar zijn vriendjes en begon een hoop herrie te maken. Sindsdien heb ik van muizen nooit meer last gehad.

 



Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is.