Britse Maagdeneilanden bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Britse Maagdeneilanden is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Britse Maagdeneilanden zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Britse Maagdeneilanden, kun je zien waar je het best in Britse Maagdeneilanden naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Britse Maagdeneilanden als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Tortola

Voor prachtige stranden en een bruisend nachtleven, is Tortola de plaats bij uitstek om eens te gaan neuzen. Je vindt er een ruime verzameling restaurants en nachtclubs. De hoofdstad Road Town bestaat uit fleurige gebouwen en botanische tuinen. Stap ook binnen bij het Volksmuseum: hier zie je bijvoorbeeld relieken uit de tijd van de slavernij.

The Baths

The Baths is een verzameling enorme rotsen aan de kust van het eiland Virgin Gorda (‘Vette Maagd’), die samen een nationaal park vormen. De rotsen liggen tegen elkaar in het water, waardoor grotten en geheimzinnige waterdoorgangen zijn ontstaan. Vlakbij dit mooie strand vind je een leuk winkeltje met lokale souvenirs, The Caribbean Flavor Gift Shop. Bezoek The Baths ’s ochtends vroeg of ’s avonds, om de drukte te ontlopen.

Copper Mine Nationaal Park

Deze oude kopermijn is een indrukwekkende ruïne uit 1837, compleet met een schoorsteen, boilerhuis en een reservoir voor bluswater. Wat nu een beschermde historische plek is, was in de negentiende eeuw een belangrijke bron van inkomsten dankzij de ertsen die er gevonden werden. Naast koper zie je bij de ruïnes de resten van bijvoorbeeld malachiet (een diepgroene steen) en kwarts (een kristalsoort).

Loblolly Bay

Op het eiland Anegada vind je een van de allermooiste stranden van de Britse Maagdeneilanden. Minstens tweederde van de kust van dit eiland bestaat uit maagdelijk wit zand dat waar kristalhelder water aan de kustlijn overheen kabbelt. De dag vliegt voorbij met een drankje in de bar, snorkelen en zwemmen in het uitnodigende water.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Britse Maagdeneilanden voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Britse Maagdeneilanden