Belize bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Belize is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Belize zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Belize, kun je zien waar je het best in Belize naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Belize als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Cayes

Voor de kust van Belize liggen honderden eilandjes waarvan er veel onbewoond zijn. Veel toeristen gaan naar de noordelijke Eilanden zoals Ambergris Caye en Caye Caulker. Wil je meer het verlaten-eiland-gevoel krijgen dan moet je naar de zuidelijke eilanden gaan zoals Tobacco Caye.

Maya Ruïnes

In Belize staan nog veel originele Maya-tempels. Maya’s waren de oorspronkelijke bewoners van Belize, Mexico, Guatemala en Honduras. De meest bekende en indrukwekkende Maya-tempels of tempelcomplexen zijn Lamanai, Altun Ha, Caracol, Cahal Pech en Xunantunich.

Het Barrièrerif

Het Barrièrerif van Belize is het langste barrièrerif op het noordelijk halfrond. Met wel 256 kilometer aan koraalrif en 500 soorten vissen is Belize een paradijs voor duikers en snorkelaars. Het ‘Great Blue Hole’ biedt ook een onvergetelijke ervaring voor duikers. Dit blauwe gat in de zee is wel 130 meter diep en er zijn stalactieten en stalagmieten te zien.

Bacab Adventure & Eco Park

Een groot deel van het land is bedekt met een weelderige jungle. Het Bacab Adventure & Eco Park bestaat uit 200 hectare jungle waar je fijn kan wandelen of kajakken.

Mountain Pine Ridge

Wilde orchideeën, papegaaien, de toekan en nog veel meer exotische planten- en diersoorten die in dit rijtje passen tref je aan in dit bosreservaat. Het bergland en de watervallen liggen in het westen van Belize. Je kan hier onder meer te voet, te paard of per kano doorheen trekken. In het natte seizoen zijn de woeste bospaden soms wat moeilijker begaanbaar. In het reservaat ligt een Maya-grot, de Chechem Ha Mayan Cave. Verder ligt hier een grote Mayastad omgeven door jungle, Caracol. Ook prachtig is de zilveren waterval, die zich in de diepte van 'de mistige vallei' stort. Ze hebben de passende naam Hidden Valley Falls.

Belmopan

Dit is de officiële hoofdstad van Belize, sinds Belize City verwoest is door orkaan in de jaren zestig. Belmopan is een hele kleine stad met zijn zevenduizend inwoners, en er zijn leuke marktjes en veel parken voor de liefhebbers. Vlakbij Belmopan vind je de Actun Tunichil Muknal, een grot waar de slachtoffers van offerrituelen van de Maya’s te zien zijn; er liggen hier meerdere skeletten.

San Ignacio

San Ignacio is een klein plaatsje in de Cayo regio. Het is een goede basis om de omgeving te verkennen omdat er veel tours en dagtrips vertrekken vanuit dit stadje. Het ligt ook vlakbij een paar Maya ruïnes en het is een knooppunt voor activiteiten zoals kajakken, wandelen en paardrijden.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Belize voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Belize