Bridgetown

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bridgetown image

Bridgetown

Bridgetown
Barbados
Awesomemore

Da Docta

Na twee uurtjes nadobberen van de oversteek vanuit Granada is het tijd om Bridgetown, Barbados onveilig te maken. We stappen in bij ‘da docta’, een taxichauffeur in een goudkleurig gewaad in een eveneens goudkleurige Amerikaanse slee. De koning Midas van Barbados.

Als een typecast voor een Snoop Doggie Dog clip rijden we over het eiland. Helaas voor Da Docta heeft hij 4 witte gasten in plaats van een blik kronkelende rapvideovrouwen op de achterbank. Maar hij laat zich hierdoor niet uit het veld slaan. Binnen 5 minuten is de taxi gevuld met een vette lach, veelvuldig slaan tegen het dak van de auto en de meest krankzinnige theorieën over het vrouwelijke geslacht. Tussen neus en lippen door wordt er ook nog gevraagd of we behoefte hebben aan wat artikelen uit zijn ‘pharmacy’.

Wanneer we aankomen bij wat volgens onze docta ‘the place to be is’, kijken we elkaar onderzoekend aan. Place to be? We staan oog in oog met wat mannen die er nog smoezeliger uitzien dat het gebouwtje waartegen ze, zo te zien al dagen, aanleunen. We vragen de docta of hij en zijn gouden gewaad even een uurtje wil wachten. YES MAN!

Binnen wacht een andere wereld. In het piepkleine zaaltje staan fruitkistjes als een tribune tegen de muur gestapeld, recht tegenover een bar. We zijn de enigen die niet al generaties lang op Barbados wonen.

Even kijkt er niemand meer naar wat er op de bar gebeurt. 15 seconden staan wij in het middelpunt van de belangstelling. Maar de bewegingen aan de bar vragen om de volle aandacht, 10 paar ogen draaien zich weer om.

Op een fruitkistje zittend wennen aan het donker. Al snel blijkt dat de bar geen echte bar, maar een podium is waarop een aantal vrouwen verveeld rondscharrelt. Ze zijn in niet meer gekleed dan wat lijkt op de vislijn van onze boot.

Verveeld schuift zo nu en dan iemand wat geld tussen het naakte lijf en visdraadje. Deze ruilhandel heeft als inzet betasten op de meest vreemde plaatsen. Op anderhalve meter afstand kijken we toe.

Na 10 minuten in deze wondere wereld snellen we naar buiten. Luid lachend scheurt de docta weg, bonkt nog wat tegen het dak van de auto en brult YOU LIKE?!!! Niet begrijpend kijkt hij ons in de spiegel aan. Maar voor Da Docta is 10 seconden niet gelachen een dag niet geleefd. HAHAHA, time for medicine?!

Een half uur later zitten we tussen bejaarde Amerikanen en Engelsen aan een cocktail, het is het beste recept na een bezoek aan Da Docta.