Columbus-reportage wint internationale prijs image
Jeannette

Columbus-reportage wint internationale prijs

Onze eigen Columbus-fotograaf Tom van der Leij heeft de internationale prijs European Photographer of the Year Award toegekend gekregen voor zijn Caribbean-reportage in Columbus.

Deze award werd uitgereikt door de Caribische Toerisme Organisatie. Zij vonden uit duizenden inzendingen van over de hele wereld de tweedelige, kleurrijke fotoreportage over het Caribisch gebied in Columbus unaniem de beste.

Bij deze reportage kun je wegdromen bij de mooiste, onbekende eilanden in het Caribische gebied. De jury van de CTO vindt vooral dat Tom de sfeer heel goed weergeeft, door de lokale bevolking ontspannen en tijdens hun dagelijkse bezigheden te fotograferen.

In een korte reactie laat Tom aan de telefoon vanuit Panama weten ontzettend blij te zijn met de prijs. ‘Heel jammer dat ik zelf niet bij de uitreiking aanwezig kon zijn. Dit is een prachtige erkenning voor mij als fotograaf'. Hoofdredacteur Matthijs de Groot beaamt dat. Hij ontving de prijs namens Tom van marketing directeur Julia Hendry van Caribbean Tourism in Londen. ‘Deze Award is inderdaad een grote eer: uit duizenden inzendingen - van over de hele wereld - werd Toms reportage unaniem door de jury als beste gekozen in de categorie ‘Fotografie bij Feature Artikel'. Een mooie prestatie.'

Wij zijn erg trots op Tom en feliciteren hem daarom ook van harte!

Wil je zelf deze fotoreportage bekijken? Editie6 en 7 zijn nog na te bestellen.