Bahamas Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Piraterij rond de bahama's

Gepubliceerd: 23 mrt 2008
0

Piraterij is in de Caribbean allang aan banden gelegd maar wie in de voetsporen van Jack Sparrow wil treden, moet naar de Bahama’s

Columbus Travel
Columbus Travel

Kapitein Zwartbaard
Een prima startpunt is het plaatsje Nassau op New Providence, dat in de achttiende eeuw als uitvalsbasis diende voor zo’n tweeduizend piraten en de legendarische kapitein Zwartbaard. Het melige Pirates of Nassau Museum beeldt deze roerige periode uit.

Zeerovers
Al even berucht waren de wateren rondom Havana, die op de route van de Spaanse zilvervloot lagen. In 1538 brandden Franse piraten de stad plat. In het fort Castillo del Morro, dat Havana tegen zeerovers moest beschermen, vind je een sfeervol piratenmuseum.

Hollandse schepen
Een ander stralend middelpunt van de piraterij was Port Royal op Jamaica. Vanuit deze haven werden in de zeventiende eeuw om de haverklap Spaanse en Hollandse schepen overvallen. Door een aardbeving in 1692 verdween tweederde van het stadje onder de Caribische Zee. Met de komst van een onderwater museum/aquarium krijgt Port Royal binnenkort nieuwe kapers op de kust.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Bahamas artikelen
Foto-album
Buitenaards! Beroemde reisspots vanuit de ruimte

15 dec 2016, Als iemand kijk heeft op de wereld is het ruimtevaartorganisatie NASA wel, getuige deze prachtige, buitenaardse plaatjes. Sommige hebben wel wat weg van een abstract schilderij, vind je niet?

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Dit zijn de 10 duurste vakanties ter wereld

24 aug 2015, In Nederland hebben we nauwelijks reden tot klagen. Maar met een vette reischeque weten we altijd wel raad. Voor mensen die simpelweg níét weten wat ze met hun eclatante reisbudget aan moeten zijn er deze exorbitante vakanties.

2
Bizar
5 idioot gekke waterglijbanen

04 aug 2015, Waterratten opgelet: deze waterglijbanen zijn absoluut een bezoekje waard. Adrenaline giert je door het lijf en je haalt snelheden die op de provinciale weg verboden zijn. De ene glijbaan nog gekker dan de ander. Durf jij ze aan?

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.