Reisnieuws

De 10 ruigste nationale parken in de VS

Gepubliceerd: 18 oct 2016 0
Ben je op zoek naar avontuur in de VS? Dan zijn deze nationale parken zeker de moeite waard! Neem een kijk in de wildste en meest ongerepte parken van het land.

1 Black Canyon of the Gunnison in Colorado



(Foto: Columbus Reisreporter Beijsie)



Dit overweldigende natuurpark stelt je bloot aan de steilste kliffen, oudste rotsen en de spitste torens in Noord Amerika.



2 Lake Clark in Alaska



(Foto: Columbus Reisreporter Marijkepronk)



Dit natuurgebied is wonderschoon en heeft prachtige vulkanen, gletsjers, wilde rivieren en watervallen.



3 Lassen Volcanic National Park in Californië



(Foto: Columbus Reisreporter Dianethone)



Dit park is het zuidelijkste deel van de Cascade Range, een bergketen met talrijke, nog actieve, vulkanen. Het park biedt veel natuurschoon, wandelpaden en heldere meren.



4 Olympic National Park in Washington



(Foto: Columbus Reisreporter Antwan)



Olympic National Park ligt langs het schiereiland Olympic in de staat Washington. Het is een hele diverse regio, met de kustlijn van de Stille Oceaan, alpengebieden en gematigd regenwoud.   



5 Cuyahoga Valley in Ohio



33000 hectares aan bossen, heuvels en weilanden. Het park is een redder voor flora en fauna en geeft het gevoel dat tijd heeft stilgestaan.



6 Big Bend National Park in Texas



(Foto: Columbus Reisreporter Eldering2)



Als mensen aan Texas denken, dan is een gevarieerd flora en fauna niet het eerste wat in hun opkomt, maar Big Bend biedt dat en meer.



7 Katmai National Park in Alaska



(Foto: Columbus Reisreporter HarryEggens)



In eerste instantie was dit park opgericht om de omgeving vol met vulkanen te beschermen. Nu herbergt het park ook veel zalm en bruine beren.



8 Haleakalâ National Park in Hawaii



(Foto: Columbus Reisreporter Pljvv.)



Dit park zorgt voor beschermde diersoorten, waarvan sommige nergens anders meer leven. De omgeving van het park bestaat uit een vulkanisch landschap en subtropische regenwouden.



9 Gates of the Arctic National Park in Alaska



Er zijn geen wegen of paden te bekennen in dit landschap. Bezoekers kunnen complete ecosystemen ontdekken waar mensen duizenden jaren met het land hebben geleefd.



10 Dry Tortugas National Park in Florida



Dit Nationale park ligt 113 kilometer ten westen van Key West. Het park is bijna alleen maar open water waar zeven kleine eilandjes in liggen. Alleen te bereiken via zeevliegtuig of boot. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Bergen, gletsjers en alpenweiden: de Oostenrijkse natuur is voor levensgenieters

Lebensgefühl: in verbinding staan met jezelf en met de omgeving. In de Oostenrijkse natuur vind je volop kleine en grotere geluksmomenten. Hier beklim je majestueuze drieduizenders, wandel je door kloven waar zich onstuimig kolkende riviertjes door persen en neem je een verfrissende duik in glinster...

Lebensgefühl: in verbinding staan met jezelf en met de omgeving. In de Oostenrijkse natuur vind je volop kleine en grotere geluksmomenten. Hier beklim...

Speel de Corsica-quiz en win 2 vliegtickets naar Bastia!

Maak kennis met Ile de Beauté! Corsica wordt niet voor niets het eiland van schoonheid genoemd: de adembenemende landschappen maken dit een van de mooiste plekken in de Middellandse Zee. Je maakt nu kans om het zelf te ervaren: speel de Corsica-quiz, behaal de hoogste score en wie weet belonen we jo...

Maak kennis met Ile de Beauté! Corsica wordt niet voor niets het eiland van schoonheid genoemd: de adembenemende landschappen maken dit een van de moo...

(Alpen)cultuur voor levensgenieters: ontdek de culturele hotspots van Oostenrijk

Lebensgefühl: in verbinding staan met jezelf en met de omgeving. Het is een filosofie die Oostenrijkers in praktijk brengen en die verder gaat dan puur genieten. Ook gasten ervaren het Lebensgefühl in kleine en grotere geluksmomenten. In steden waar traditie en klassieke stijl hand in hand gaan met...

Lebensgefühl: in verbinding staan met jezelf en met de omgeving. Het is een filosofie die Oostenrijkers in praktijk brengen en die verder gaat dan puu...