Reisnieuws

Orkaan Hanna teistert Haïti

Gepubliceerd: 05 sep 2008 0
Nauwelijks na storm Gustav heeft orkaan Hanna het Caribisch gebied bereikt. Vooral Haïti heeft het maandag en dinsdag zwaar te verduren gehad. Inmiddels is het dodental opgelopen tot 136 mensen.
Bewoners verliezen alles
In de stad Gonaïves heeft de orkaan genadeloos toegeslagen. Dagenlang stond de stad onder water en de 250 duizend bewoners zijn op zoek naar eten en drinken nu het water gezakt is. In 2004 is Gonaïves ook al getroffen door een orkaan. Hierbij kwamen door modderstromen tweeduizend mensen om het leven. Haïti behoort tot de armste landen ter wereld en veel bewoners zijn dan ook alles kwijtgeraakt wat ze bezaten.
Autoriteiten doen al het mogelijke om voedsel en andere hulpgoederen naar de Haïtianen te brengen maar ze beschikken over te weinig middelen en worden gehinderd door het water.
Het natuurgeweld is voorlopig nog niet voorbij, de volgende orkaan Ike is al in aantocht.

Negatief reisadvies
Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een negatief reisadvies. Niet-essentiële reizen worden ontraden. Er geld al langer een negatief reisadvies voor Haïti vanwege de overvallen, ontvoeringen en moorden die er plaatsvinden.


Foto: Schaduw gevonden, Haïti door Hans_v_d.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers voor ontdekkingsreizigers

Bij ontdekkingsreizen ligt de nadruk op beleven. Je wilt iets ontdekken wat je nog niet eerder hebt gezien of hebt meegemaakt. Of dit nu in een tropisch regenwoud is, op Antartica of in het bos bij jou in de buurt, ontdekken kun je overal. Onze communityleden weten hun avonturen goed vast te leggen....

Bij ontdekkingsreizen ligt de nadruk op beleven. Je wilt iets ontdekken wat je nog niet eerder hebt gezien of hebt meegemaakt. Of dit nu in een tropis...

In the picture: Topfoto van de Dag

Wekelijks uploaden de Columbus Travel Communityleden hun mooiste beelden waar wij erg blij mee zijn. Deze Topfoto van de Dag is genomen door communitylid ontheroadagain in het Krugerpark in Zuid-Afrika. 

Wekelijks uploaden de Columbus Travel Communityleden hun mooiste beelden waar wij erg blij mee zijn. Deze Topfoto van de Dag is genomen door community...

In the picture: Topfoto van de Dag

De Columbus Travel Communityliden uploaden dagelijks de mooiste beelden. Vandaag zetten wij communitylid kuifje2foto even in het zonnetje. Zijn Topfoto van de Dag is gemaakt in South Georgia. Wij delen dit dromerige beeld natuurlijk graag met jullie.

De Columbus Travel Communityliden uploaden dagelijks de mooiste beelden. Vandaag zetten wij communitylid kuifje2foto even in het zonnetje. Zijn Topfot...