Reisnieuws

Orkaan Hanna teistert Haïti

Gepubliceerd: 05 sep 2008 0
Nauwelijks na storm Gustav heeft orkaan Hanna het Caribisch gebied bereikt. Vooral Haïti heeft het maandag en dinsdag zwaar te verduren gehad. Inmiddels is het dodental opgelopen tot 136 mensen.
Bewoners verliezen alles
In de stad Gonaïves heeft de orkaan genadeloos toegeslagen. Dagenlang stond de stad onder water en de 250 duizend bewoners zijn op zoek naar eten en drinken nu het water gezakt is. In 2004 is Gonaïves ook al getroffen door een orkaan. Hierbij kwamen door modderstromen tweeduizend mensen om het leven. Haïti behoort tot de armste landen ter wereld en veel bewoners zijn dan ook alles kwijtgeraakt wat ze bezaten.
Autoriteiten doen al het mogelijke om voedsel en andere hulpgoederen naar de Haïtianen te brengen maar ze beschikken over te weinig middelen en worden gehinderd door het water.
Het natuurgeweld is voorlopig nog niet voorbij, de volgende orkaan Ike is al in aantocht.

Negatief reisadvies
Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een negatief reisadvies. Niet-essentiële reizen worden ontraden. Er geld al langer een negatief reisadvies voor Haïti vanwege de overvallen, ontvoeringen en moorden die er plaatsvinden.


Foto: Schaduw gevonden, Haïti door Hans_v_d.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?