Reisnieuws

Kenia onder gehageld

Gepubliceerd: 04 sep 2008 0
Gisteren is er in Busia, een klein stadje op ongeveer 200 kilometer ten noorden van de hoofdstad Nairobi, zoveel hagel gevallen dat het leek op een flink pak sneeuw. De hagel bleef twaalf uur lang liggen, ondanks dat er in Kenia een tropisch klimaat heerst.
In Kenia ligt normaal alleen sneeuw op de Mount Kenya, met 5200 meter de hoogste berg van het land en op de Kilimanjaro na hoogste berg van Afrika. De hagelbuien werden veroorzaakt door koude lucht vanuit de Indische Oceaan en warme lucht uit Congo die op elkaar botsten, verklaarde de meteorologische dienst in Kenia.

Een bewoner verteld: ‘We dachten dat er een groot wit kleed was neergedaald. Dat wilden we met eigen ogen zien. We dachten dat Jezus was teruggekeerd!’
Vanuit het hele land kwamen Kenianen op de sneeuw af en speelden uren in de hagel. Kinderen maakten sneeuwballen en sommige Kenianen durfden het zelfs aan om de sneeuw te proeven.

Foto: Olifant en zebra's, Kenia door Wilko.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...