Reisnieuws

Orkaan: 'U moet bang zijn!'

Gepubliceerd: 01 sep 2008 0
Ruim een miljoen mensen trokken afgelopen weekend weg uit de staat Louisiana naar het veiligere noorden. Ze zijn op de vlucht voor monsterorkaan Gustav, die tot nu toe al ruim 80 mensen het leven kostte. Burgemeester Ray Nagin van New Orleans kondigde de verplichte evacuatie van de hele stad af. Nagin noemde Gustav 'de moeder van alle stormen'. "U moet bang zijn."
Kracht neemt mogelijk toe
Gustav is al over Cuba en het Caribisch gebied heen getrokken. In Cuba zijn veel wegen weggespoeld en talloze huizen staan onder water. Er zijn daar geen dodelijke slachtoffers gemeld. Boven de Golf van Mexico is Gustav iets in kracht afgenomen, maar verwacht wordt dat hij aan land weer toeneemt.

Verplichte evacuatie
New Orleans doet er alles aan om de ramp van drie jaar geleden te voorkomen. Tijdens de storm Katrina vielen toen 1600 doden. Hoewel al veel mensen de stad vrijwillig hebben verlaten, is niet iedereen dat van plan. Na Katrina braken massale plunderingen uit, die door het leger moesten worden gestopt. Sommige bewoners weigeren daarom te vertrekken, ook al heeft de burgemeester aangegeven dat iedereen die niet vrijwillig vertrekt wordt gearresteerd. De wapenhandel vaart er wel bij. Een wapenverkoper zag zijn omzet de afgelopen dagen zelfs verdubbelen.

Advies voor reizigers
Reizigers wordt geadviseerd om New Orleans, Biloxi en Gulfport gedurende zes maanden te vermijden. Dit omdat verwacht wordt dat veel steden volledig plat liggen, gebouwen zijn vernield en het gebied is afgesneden van de buitenwereld. Mogelijk is er geen drinkwater of elektriciteit. Alle dakloze mensen verblijven momenteel in de wijde omgeving van het rampgebied. Daardoor zal het de eerste maanden voor reizigers moeilijk zijn een slaapplaats te vinden in de staten Mississippi en Alabama en steden in de omgeving zoals Houston.


Foto 'storm op komst' door Reisreporter Juliette1974
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...