Reisnieuws

Airline schrapt reddingsvest

Gepubliceerd: 30 aug 2008 1
De regionale Canadese luchtvaartmaatschappij Jazz haalt alle reddingsvesten uit zijn vliegtuigen. De maatschappij hoopt zo het gewicht naar beneden te halen om brandstofkosten te besparen.
Door: evanruiten
De Canadese overheid heeft bepaald dat passagiers niet per se een reddingsvest hoeven te hebben, zolang het vliegtuig binnen tachtig kilometer van de kustlijn blijft. De reddingsvesten wegen ongeveer een halve kilo per stuk. Door de vesten te schrappen, hoopt de maatschappij op de brandstofkosten te besparen.

Kussens van vliegtuigstoelen
Jazz hoeft maar een paar vluchten in de dienstregeling aan te passen om aan de wetgeving te voldoen. Hoewel de reddingsvesten worden geschrapt, moeten nog wel voorwerpen aanwezig zijn waarmee passagiers kunnen blijven drijven. Volgens Jazz zijn de kussens van de vliegtuigstoelen erg geschikt voor die taak.

Nieuwe veiligheidsinstructies
Passagiers vinden de nieuwe veiligheidsinstructies - het gebruik van het stoelkussen - terug op de zogenoemde ‘satety card’ in de vliegtuigen van Jazz.
deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Airline schrapt reddingsvest"

  • profile image comment

    Logisch... het is toch geen boot??? je hangt met zo'n ding in de lucht en dan heb je meer aan een parachute! en eventueel tachtig kilometer zwemmen is toch een eitje>

    Door bont • geplaatst op 2008-09-02 14:54:51

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

5x inspirerende reisvideo’s van Zuidoost-Azië

Oh oh, we voelen de reiskriebels alweer opborrelen! Zin om een paar minuten helemaal weg te dromen bij deze bloedmooie beelden van de gaafste locaties in Zuidoost-Azië?

Oh oh, we voelen de reiskriebels alweer opborrelen! Zin om een paar minuten helemaal weg te dromen bij deze bloedmooie beelden van de gaafste locaties...