Reisnieuws

Ruimtehotel nu al succes

Gepubliceerd: 25 aug 2008
0

Achtendertig gasten hebben al een reservering gemaakt bij het Galactic Suite Project, een luxe resort dat in de ruimte wordt gebouwd. Elke gast heeft drie miljoen euro betaald om een kamer te bemachtigen. De eerste vlucht staat gepland voor 2012.

De trip duurt vier dagen en je verblijft op een afstand van 450 kilometer van de aarde. Het prijskaartje van drie miljoen lijkt misschien wat hoog, maar is inclusief het vervoer naar een eiland in de Cariben, waar een intensieve astronauttraining van achttien weken plaatsvindt. Gasten mogen ook hun familie naar het eiland meenemen.

Bezinning en oefeningen
'De toeristen hebben alles binnen handbereik om zo goed mogelijk in de ruimte te kunnen verblijven', aldus Xavier Claramunt, de oprichter en directeur van de Galactic Suite. 'Het hotel biedt een programma aan vol bezinning en oefeningen om zoveel mogelijk uit je verblijf te halen.'

Sterrenkijken
Alleen al de reis naar het hotel is de moeite waard. Het ruimtevaartuig bereikt in minder dan twintig seconden een snelheid van duizend kilometer per uur. Eenmaal in het hotel aangekomen, kun je kiezen wat je wilt gaan doen: sterrenkijken, vluchtinformatie bijhouden, zoeken naar geografische gebieden op de aarde of gewoon een beetje rondzweven.

Contact met thuis
Gasten kunnen contact opnemen met familie en vrienden thuis. Speciale camera's in het hotel leggen de spectaculaire omgeving vast en sturen de beelden door naar de achterblijvers op aarde. Relaxen kan ook. Een team van ingenieurs en architecten heeft een badkamer ontworpen waarin de gasten kunnen zweven en spelen met een zeepbel gevuld met twintig liter water.

Eerste vlucht
De eerste vlucht van het Galactic Suite Project moet over vier jaar vertrekken. Kijk op de website voor meer informatie en foto's.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Eigen munteenheid voor ruimtereizen

Het vervolg op ruimtehotels: In samenwerking met het National Space Centre hebben Britse wetenschappers een nieuwe munteenheid ontwikkeld voor betalingen in de ruimte.

0
Reisnieuws
Opblaashotel in de ruimte

Een ruimtereis maken wordt vanaf 2015 ook voor de gewone mens mogelijk. Tenminste, de gewone mens met een ongewoon hoog bedrag op de bankrekening. Voor 0,7 miljoen euro kun je dan een hotelkamer voor een nacht boeken bij Hotel Nautilus. Locatie: D...

0
Reisnieuws
Door: Floor Vink
Groeten uit de ruimte!

De betalende ruimtetoerist Charles Simonyi heeft een nieuw soort entertainment voor de aardbewoner gevonden, namelijk een weblog vanuit de ruimte. Deze Amerikaan is op dit moment samen met twee Russen in het ruimtestation ISS, waar hij met een in ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.