Reisnieuws

Paleis Qing dynastie geopend

Gepubliceerd: 17 aug 2008 0
Beijing gooit na een twee jaar durende restauratie de deuren open van het onderkomen van Prins Gong van de Qing-dynastie. Het is het grootste en best bewaard gebleven koninklijke gebouw uit het Qing tijdperk.
Door: evanruiten
Ben je toevallig in Beijing voor de Olympische Spelen dan moet je absoluut een bezoekje brengen aan het imposante bouwwerk. Gebouwd in 1776 is het Prince Gong Residence een van de slechts twintig overgebleven koninklijke onderkomens. Vroeger lagen er driehonderd verspreid over heel China.

Oude Chinese architectuur
Het onderkomen is een prachtig voorbeeld van de oude Chinese architectuur, met secuur beschilderd houtsnijwerk. Het huis bestaat uit verschillende woonruimtes en thema-tuinen compleet met kunstmatige meren en heuvels. De tuinen waren in 1988 al toegankelijk voor publiek en werden binnen no time een populaire toeristische trekpleister. Na de restauratie kunnen bezoekers nu ook foto's, documenten, antieke meubelen, koninklijke mode en porselein van de Qing-dynastie bewonderen.

Niet alles tentoongesteld
Maar lang niet alles is tentoongesteld. Het grootste gedeelte van de meubels en schatten zijn namelijk in de afgelopen honderd jaar in beslag genomen of verkocht. Ongeveer tweeduizend stukken worden bewaard in buitenlandse musea. De beheerders van het paleis van prins Gong proberen nu een gedeelte terug te kopen.

Oorspronkelijk privé-verblijf
Oorspronkelijk was het onderkomen gebouwd door keizer Qianlong van de Qing-dynastie en diende het als privé-verblijf van een van zijn ministers. Uiteindelijk werd het doorgegeven aan prins Gong. De prins mocht zeventig jaar van zijn huis genieten voordat hij het moest overdragen aan de katholieke kerk. In de daarop volgende jaren hebben verschillende universiteiten en een muziekacademie er gezeten. Ook een fabriek voor airconditioning zat er nog een tijdje gevestigd. In 2006 maakten de bewoners plaats voor de restauratie.

Kosten
Een kaartje voor het museum kost €2,95 tijdens de proefperiode. Na een jaar zal de prijs worden opgeschroefd naar €3,95. Met het kaartje kun je zowel de tuinen als het paleis bezichtigen.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...