Reisnieuws

Nigeriaan heeft 86 vrouwen

Gepubliceerd: 10 aug 2008 0
Getrouwd zijn met 86 vrouwen is een hele opgave, volgens de 84-jarige Mohammed Bello Abubakar uit Nigera. De voormalige imam zegt dat hij het vrouwengeweld alleen kan overleven met de hulp van Allah.
Door: evanruiten
Abubkar gaf tientallen vrouwen zijn jawoord en hield daar in totaal 170 kinderen aan over. Een aanrader vindt hij het niet. 'Een man met tien vrouwen zou al instorten en overlijden', meldt Abubkar tegenover de BBC. 'Maar mijn kracht komt van Allah en daardoor kan ik ze alle 86 onder controle houden.'

Gebedsgenezer
De vrouwen aanbidden de voormalige imam omdat hij een gebedsgenezer zou zijn. Abubkar vindt het allemaal wel best en maakt dankbaar gebruik van alle aandacht. 'Ze komen gewoon naar me toe. Ik beschouw het als een gebod van Allah om met ze te trouwen.'

Cultus
De meeste echtgenotes van Abubkar zijn amper twintig jaar oud. Dat is jonger dan enkele van zijn kinderen. De Nigeriaanse regering zet haar vraagtekens bij al het trouwgeweld en noemt de harem van Abubkar een cultus. Abubkar blijf rustig onder die aanmatiging. 'De Koran verbiedt niet het hebben van meer dan vier vrouwen. En omdat de Koran dat niet doet, is het aan jezelf hoeveel vrouwen je aan kunt.'

Geen inkomen
Voor elke maaltijd moet 26 kilo aan rijst worden gekookt om de hele familie eten te geven. Hoe Abubkar en zijn vrouwen dat betalen, is een groot mysterie want niemand van de familie werkt.Volgens Abubkar komt het allemaal van God, maar volgens één van zijn vrouwen vraagt hij soms zijn kinderen om te gaan bedelen voor geld.

Niet afgeschaft
Het gedrag van Abubkar druist niet in tegen de Nigeriaanse wetgeving. In heel Nigeria is polygamie niet afgeschaft. Wie niet voor de wet trouwt, mag meerdere vrouwen hebben.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.