Reisnieuws

Nog altijd smog in Beijing

Gepubliceerd: 08 aug 2008 0
Enkele uren voor de officiële opening van de Olympische Spelen is het Beijing niet gelukt om de smogproblemen onder controle te krijgen. Ondanks rigoureuze maatregelen is de luchtkwaliteit nog steeds ver onder de maat.
Door: evanruiten
De concentratie van fijn stof bedraagt rond het stadion meer dan 360 microgram per kubieke meter en op sommige plaatsen in de metropool zelfs 1880 microgram. In de westerse wereld wordt er vanaf waarden van 200 al gesproken van erg zware smog. Mensen met astma, zieken en bejaarden wordt geadviseerd binnen te blijven en zware inspanningen worden afgeraden.

Dertien miljard
China heeft maar liefst dertien miljard euro aan het smogprobleem besteed. Het organisatiecomité van de Spelen nam verschillende maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Zo werd de helft van het totale aantal auto's van de weg gehaald, werden bouwprojecten stilgelegd en sloten vervuilende fabrieken in Beijing en omliggende provincies hun deuren.

Geen grote problemen
Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) denkt dat de smog niet tot grote problemen zal leiden tijdens het sportspektakel. Volgens het Comité moeten de atleten meer rekening houden met de hitte en de hoge luchtvochtigheid.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.