Reisnieuws

Films op 3000 meter hoogte

Gepubliceerd: 01 aug 2008 0
Het Inkafest Mountain Filmfestival barst eind deze maand weer los! Op 3000 meter hoogte aan de voet van de Cordilla Blanca keten in Huaraz, kun je genieten van alles wat met films te maken heeft en meer.
Door: evanruiten
Heb je nog een plekje vrij in je agenda, dan is dit absoluut een aanrader! De vierde editie van het festival staat in het teken van ecologie. Documentaires, conferenties en sprekers gaan over het belang van behoud van de bergen, klimaatveranderingen en de natuur. Organisator van het Inkafest filmfestival is Mountain & Culture, een non-profit natuurorganisatie.

Meer dan films
Waar kun je nou beter een festival met ecologiethema organiseren dan in de Andes? Tussen de meren en besneeuwde bergtoppen van de Andes krijg je meer op je bordje dan alleen films. Aan actie wordt ook volop aandacht besteed. Je kunt meedoen aan workshops mountainbiken, raften, klimmen en paragliden.

Peruaanse Oscaruitreiking
Omdat Inkafest niet voor niets een filmfestival wordt genoemd, is er zelfs een Peruaanse versie van de Oscaruitreiking. Tijdens The night of the award wordt de prijs voor beste film uitgereikt. Alsof het allemaal nog niet genoeg is worden ook filmworkshops gegeven.

Populaire locatie
Het festival vindt plaats van 20 t/m 23 augustus in het bergstadje Huaraz in het noordwesten van Peru. De locatie is vooral bij bergbeklimmers erg populair. Huaraz is goed te bereiken en heeft veel hotels en lodges waar je kunt overnachten. Meer informatie over het festival vind je op www.inkafest.com.

Goedkoop een ticket naar Peru boeken? Columbus zet de beste prijzen voor je op een rij. Boek direct, klik hier!
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.