Reisnieuws

Tour de Karadzic

Gepubliceerd: 30 jul 2008 0
Toeristen die willen bekijken waar Radovan Karadzic zich al die tijd heeft verschranst, kunnen een tour boeken bij een touroperator in Belgrado. Een gids leidt geïnteresseerden langs de favoriete kroeg en supermarkt van de voormalig Bosnisch-Servische president.
Door: evanruiten
De tocht voert de toeristen door het deel van Belgrado waar Karadzic woonde en laat de winkel zien waar hij zijn mineraalwater en 'kloosterbrood' kocht. Daarna kan een drankje worden gedronken in Luda kuca (Gekkenhuis), de favoriete kroeg van Karadzic. Een hapje eten kan bij de restaurants waar de vermeende oorlogsmisdadiger pizza's en pannenkoeken at.

Grote belangstelling
Hoogtepunt van de rondleiding is een tochtje in bus 78, de lijn waarop Karadzic werd aangehouden. Na afloop kunnen de deelnemers oude edities van het tijdschrift Healthy Life kopen, waarin Karadzic onder zijn alias publiceerde. Volgens organisator Vekol-Tours is de belangstelling voor de rondleiding uitermate groot.

Karadzic in Scheveningen
Karadzic wordt verantwoordelijk gehouden voor het grootste bloedbad in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog. Vanochtend is hij aangekomen in de VN-gevangenis in Scheveningen. Hij moet voor het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag terecht staan en moet zich onder meer verantwoorden voor de genocide in Srebrenica.

Twaalf jaar op de vlucht
De voormalig leider werd op 21 juli gearresteerd. Hij wist twaalf jaar lang uit handen van de politie te blijven. Al die jaren ging Karadzic door het leven als de alternatieve genezer Dragan Dabic. Hij was met zijn lange haar, baard en bril onherkenbaar.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...