Reisnieuws

Volksfeest leidt tot geboortegolf

Gepubliceerd: 28 jul 2008 0
Eind april worden op de Faeröer eilanden altijd opvallend veel baby's geboren. Volgens het statistiekbureau van de Deense eilandengroep komt dat door de nationale feestdag die negen maanden eerder wordt gevierd.
Door: evanruiten
Het statistiekbureau zag dat exact veertig weken na het St. Olavs Feest elk jaar sprake is van een kleine geboortegolf. Het aantal geboortes schommelt dan rond de 385 en volgens de statistici is dat aantal aanzienlijk hoger dan in andere periodes. Blijkbaar duiken de eilandbewoners tijdens het feestgedruis massaal tussen de lakens.

St. Olav Feest
Het St. Olavs Feest wordt sinds 22 jaar gevierd op 28 en 29 juli en is de Faeröerse equivalent van onze Koninginnedag. St. Olav was een Noorse koning die het Christendom naar de eilanden bracht. Tijdens het feest gaat bijna de helft van de bevolking uit huis om zich in traditioneel kostuum uit te dossen, een grote roeiwedstrijd bij te wonen en/of daarna flink te gaan drinken.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...