Reisnieuws

Top X van District VII & VIII

Gepubliceerd: 11 apr 2017 0
In de zomermaanden, wanneer het kwik oploopt, verplaatst het leven in de Hongaarse hoofdstad Boedapest zich naar buiten. De jaarlijkse cultuurkalender staat dan ook tjokvol festiviteiten in de openlucht. Maar minstens net zo gezellig zijn de terrasjes, food trucks en binnentuinen. Voor jou uitgezocht: de leukste adresjes in District VII en VIII, Boedapests hipste wijken.Drink gezellig tussen de locals een drankje (Foto: © Lars van der Waarden)Reizen naar BoedapestDe Hongaarse budgetairline Wizzair vliegt twee keer per dag van Eindhoven naar Boedapest, vanaf € 60 retour, wizzair.com. Kijk ook op Vliegtickets.nl. Columbus-abonnees krijgen hier € 25 korting per boeking, columbustravel.nl/abovoordeel.Reizen binnen BoedapestDe hotspots die we beschrijven in de reportage liggen op loopafstand van elkaar maar vergen een stevige wandeling. Het ietwat gedateerde openbaar vervoer kan uitkomst bieden. De bussen, die vaak overvol zijn, rijden over de grote boulevards in het centrum. Het tram- en metrostelsel brengt je naar iedere uithoek van de stad, bkk.hu.District VIIRelax in een shabby chic openluchtbarRuïnebars en kerts (een kert is een openluchtbar in een binnenplaats of -tuin) zijn niet meer weg te denken uit het sociale leven in District VII en VIII. Aan de basis van de scene staat Szimpla, de rockster van de kerts en inmiddels praktisch tot monument verheven. Het decor van de bar doet nog het meest denken aan een vuilnisbelt. Er staat zelfs een oude Trabant waar je met een biertje in kunt gaan zitten. Sta niet te kijken van het grote aantal koff ers in deze kert — voor veel bezoekers is Szimpla de eerste halte na het vliegveld. Op zondagen in de zomer vindt er een boerenmarkt plaats, van 9 tot 14 uur. Szimpla, Kazinczy u. 14, tel. 202618669, szimpla.hu. Voor een compleet overzicht van de leukste en meest underground kerts van District VII en VIII lees je onze minireportage in de komende juli-editie.Geniet van een stiltemomentje in een synagogeEen stuk rustiger en goedkoper dan de puntgave Dohánystraat Synagoge is de verweerde Rumbachstraat Synagoge, die door locals wordt gezien als de indrukwekkendste van de buurt. Houd rekening met de kledingvoorschriften — schouders en dijen bedekt. Rumbachstraat Synagoge, Rumbach u. 11-13, tel. 13430420, greatsynagogue.hu.
deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

WIN: Je droomreis naar Vietnam

Met een vriend(in) via Vietnam Airlines naar Hanoi vliegen voor je volgende droomreis? Doe dan mee met onze winactie!

Met een vriend(in) via Vietnam Airlines naar Hanoi vliegen voor je volgende droomreis? Doe dan mee met onze winactie!

GEWONNEN: Sunnycars-autohuur t.w.v. € 1050!

Afgelegen bergdorpjes, velden vol geurende sinaasappelbomen of adembenemende uitkijkpunten … We vroegen je om je beste roadtriptip en -foto in een select aantal landen te uploaden op onze online Columbus-community. Dit zijn de prijswinnaars. 

Afgelegen bergdorpjes, velden vol geurende sinaasappelbomen of adembenemende uitkijkpunten … We vroegen je om je beste roadtriptip en -foto in...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.