Reisnieuws

Edmonton: De leukste Canadese stad waar je nooit van hebt gehoord

Gepubliceerd: 11 apr 2017 0
Edmonwie? Nee, er gaat geen belletje rinkelen als de naam van de noordelijkste metropool van Noord-Amerika valt. Maar met de Rocky Mountains (praktisch) voor de deur en een welverdiende reputatie als dé festivalstad van Canada, verdient Edmonton in de schijnwerpers te staan. Schrijver Lars Anderson en fotograaf Michael Dehaspe gingen op jacht naar de beste attracties en de hotste hotspots.Foto: © Michael DehaspeGa voor de kers op de taartNiet eerder zagen we een zaakje zo elegant verfijnde zoetigheden ontwerpen en bereiden als in de Duchess Bake Shop. De taartjes en cakejes zijn niet alleen van verbluffende schoonheid, maar ook onweerstaanbaar lekker. Drie winnaars: de lemon merengue, de market fruit tart en de blueberry  raspberry pie. Duchess Bake Shop, 10718 124 St NW, tel. 780-488-4999, duchessbakeshop.com.Bewonder de bloemetjes en de bijtjes in een piramideAchter het Henrietta Muir Edwards Park ligt het Muttart Conservatory, een van Edmontons meest iconische bouwwerken. Vier glazen piramides prijken de hemel in, elk met zijn eigen botanische tuin en klimaat, van droog naar tropisch.  Je vindt er de meest uiteenlopende plantensoorten. De ligging nabij de parken naast de North Saskatchewan River is ideaal voor een idyllische picknick.  Muttart Conservatory, 9626 96a St NW, tel. 780-496-8755, edmonton.ca.Brunch in stijlIn het klassieke Fairmont Hotel MacDonald kun je niet alleen op stand slapen maar ook klassiek brunchen. Grootheden zoals Paul McCartney, koningin Elizabeth II en Bill Clinton brachten de nacht hier door en schoven aan tafel. Mocht je geen cash flow hebben voor een kamer of voor het onder locals populaire buffet op zondag (circa € 50), dan is er altijd nog gelegenheid voor een borrel op het dakterras, met fijn uitzicht over de stad. Fairmont Hotel MacDonald, 10065 100 St NW, tel. 780-424-5181, fairmont.com.
deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

Door: Roselinde
In deze 5 steden zijn ze helemaal klaar met toeristen

In het tijdperk van Airbnb, Tripadvisor en Instagram krijgen een heleboel steden te maken met een ergerlijk fenomeen: overtoerisme. Deze vijf overbelaste steden zitten helemaal aan hun max.

In het tijdperk van Airbnb, Tripadvisor en Instagram krijgen een heleboel steden te maken met een ergerlijk fenomeen: overtoerisme. Deze vijf overbela...

Door: Roselinde
De 6 nieuwste foodhallen en foodmarkten

De foodhallen en foodmarkten schieten als paddenstoelen uit de grond. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa! Dit zijn de zes nieuwste locaties waar je binnenkort zeker een hapje moet gaan eten.

De foodhallen en foodmarkten schieten als paddenstoelen uit de grond. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa! Dit zijn de zes nieuwste locaties...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.