Reisnieuws

Verrassend hip Wenen

Gepubliceerd: 11 apr 2017 0
Wenen saai en conservatief? Welnee! De Oostenrijkse hoofdstad heeft slechts een imagoprobleem. Wie er een weekendje doorbrengt ziet al snel hoe waanzinnig levendig en hip de metropool is. Al helemaal als de locals de komende maanden de winter van zich afschudden en het leven zich weer in de openlucht afspeelt. We brengen voor jou de leukste activiteiten in kaart, van A tot Z.Foto: © Wien Tourismus, Christian StemperAan het water loungen met een drankjeLocals die in het weekend geen puf hebben om de Alpen in te trekken, ploff en neer in een ligstoel bij een van de hippe eet- en drinkplekken aan het Donaukanaal. Op de kades van deze zijarm van de Donau gaan in het voorjaar zelfs heuse strandtenten, met royale hoeveelheden geïmporteerd zand, open. Strandbar Herrmann en Adria zijn inmiddels lokale instituten. De kades van het Donau-kanaal zijn ook het speelterrein van graffi  ti-artiesten en andere makers van street art. Dus ook cultureel verantwoord! Adria, Obere Donaustraße 77, adriawien.at. Bijkomen met het beste bakkie koffie van de stadDe Espresso is wat Duitstaligen zo mooi een Kult-Cafe noemen: formica tafeltjes, retro fotootjes aan de muur, houten stoelen met donkerrood leer. Naast espresso, die met een fi fties espressomachine wordt bereid, is er ook een verdienstelijk weekmenu en kun je hier zelfs om acht uur ’s avonds nog vragen om een omeletje. In het weekend worden er vaak plaatjes gedraaid. Espresso Café Bar, Burggasse 57, tel. 52210570, espresso-wien.at.Carmen en andere opera's gratis in de openlucht zienDe Wiener Staatsoper staat te boek als een van de beste operahuizen ter wereld. Dat betekent helaas ook dat de prijs voor een voorstelling hoog kan oplopen. In april, mei, juni en september kun je dat probleem omzeilen door plaats te nemen op een bankje of stoel op het KarajanPlatz buiten het operagebouw. Daar staat een groot led-scherm opgesteld waarop je gratis naar een livevoorstelling kunt kijken. Er zijn maar liefst tachtig videovoorstellingen per seizoen maar de beschikbare stoelen zijn snel vergeven — wees er dus vroeg bij. Wiener Staatsoper, Opernring 2, wiener-staatsoper.at
deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

De top 5 van de Lucky shot-fotowedstrijd is bekend!

De Lucky shot-fotowedstrijd draaide om één thema: beste stranden buiten de gebaande paden. We maken de vijf beste inzendingen én de winnaar bekend!

De Lucky shot-fotowedstrijd draaide om één thema: beste stranden buiten de gebaande paden. We maken de vijf beste inzendingen én de winnaar bekend!

Door: Roselinde
Hè hè! De hogesnelheidstrein komt naar de VS

Het is altijd een uitdaging geweest om in Amerika per trein te reizen. Daar gaat binnenkort verandering in komen, want de hogesnelheidstrein komt eindelijk naar de VS!

Het is altijd een uitdaging geweest om in Amerika per trein te reizen. Daar gaat binnenkort verandering in komen, want de hogesnelheidstrein komt eind...

Door: Roselinde
Indonesië verbiedt nieuwe palmolieplantages

Eindelijk goed nieuws over de grootschalige ontbossing van Indonesië: er komt een driejarig verbod op het aanleggen van nieuwe palmolieplantages.

Eindelijk goed nieuws over de grootschalige ontbossing van Indonesië: er komt een driejarig verbod op het aanleggen van nieuwe palmolieplantages.

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.